Andrea Bocelli. De geboorteplaats van Andrea, Lajatico!

Andrea Bocelli

Teatro del Silenzio

Lajatico ligt in Toscane, 30 minuten van Volterra. In Lajatico vind je het Teatro del Silenzio. Het theater ligt te midden van de prachtige glooiende heuvels. Met hier aan daar Cipressen die aan weerszijde van de weg staan, wat zo typerend is voor deze streek.
Het gehele jaar is het Theater stil. Maar één keer per jaar veranderd het Teatro del silenzio en komt het tot leven. Andrea Bocelli geeft hier één keer per jaar een concert. Het eens zo rustige plekje veranderd in een komen en gaan van mensen die deze plek bezoeken. Van over de hele wereld komen de mensen naar Toscane voor het concert. Het dorp wordt overspoeld door de fans.

Op een veld naast het Theater is een grote tijdelijk parkeerplaats gerealiseerd. Vele auto’s rijden over de heuvel naar beneden naar de parkeerplaats.

Lajatico de plek waar het theater, ligt boven op een heuvel. Voordat je naar boven rijdt kom je langs het kleine dorp, La Sterza. Hier bevind zich ook de Cantina van Bocelli, waar de Bocelli wijnen ook te koop zijn. Dit is een uitstekende wijn.

Bocelli wijn

Bocelli wijn

Andrea Bocelli is hier geboren en getogen. Iedereen in het dorp kent hem natuurlijk. De mensen vertellen ook graag over Andrea Bocelli. Hij ging hier naar school en naar de kerk. Het is een vriendelijk klein dorp. Vanuit het Teatro del Silenzio kun je in de verte Volterra te zien liggen. Dit is een aanrader om te bezoeken. De weg naar Volterra is prachtig. Het duurt ongeveer een half uur met de auto. Het is wel een weg met veel bochten, maar zeer de moeite waard met uitzicht over de glooiende heuvels van Toscane.

Teatro del silenzio

Teatro del silenzio

Onlangs heeft Andrea zijn eigen museum geopend in La Sterza. In dit museum zijn foto’s, awards en herinneringen van zijn carrière te zien.

Teatro del silenzio

Teatro del silenzio

door Elisa van ItalieNu