Bari Vecchia. De stad van San Nicola!
Bari Vecchia


Bari de hoofdstad van Puglia.

Bari is een van mijn favoriete steden in Puglia. Niet alleen omdat je heerlijk kunt winkelen in de moderne stad, maar vooral omdat ik ‘oud Bari’ fantastisch vind om in rond te lopen. Oud Bari ligt aan de haven. Vanuit het hippe centrum kun je langs de boulevard lopen richting de haven, vanwaar je verder kunt wandelen naar het oude centrum van Bari.

Bari Vecchia

Bari Vecchia

San Nicola is de wijk in het oude historische Bari, de bewoners noemen het Bari Vecchia. (Oud Bari). Oud Bari is omgeven door antieke stadsmuren.
Wanneer je naar oud Bari loopt kun je schuin omhoog lopen naar het gedeelte waar een oude poort van de stad staat. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over de haven en de boulevard van Bari.

Bari Vecchia

Bari Vecchia

Bari Vecchia heeft een wirwar aan straatjes, waar het een feest is om door heen te lopen. Uiteraard moet je de beroemde Basiliek San Nicola bezoeken wanneer je in Bari bent. Wanneer je aankomt op het grote plein, maakt de grote witte basiliek al gelijk een enorme indruk. Terwijl wij er waren, stonden er veel mensen uitgedost in feestkleding, terwijl ze wachten op het bruidspaar. De kerk is zeer geliefd bij stellen die willen trouwen.

Binnen in de kerk direct links staat een beeltenis van San Nicola, de bisschop van Myra. San Nicola is de beschermheilige van de stad. Het gaat hier om dezelfde Sinterklaas waar wij op 5 december, zijn naamdag 6 december vieren. In Bari vieren de mensen het feest van San Nicola op 6, 7 en 8 mei.

Bari Vecchia

San Nicola

Bari Vecchia

San Nicola

Bari Vecchia

Bari Vecchia

In de oude straatjes vindt je niet alleen hier en daar wat souvenir winkeltjes maar ook een Pescheria S. Nicola (een viswinkel). Wanneer we verder lopen zien we in een openstaande deur een vrouw zitten dit de beroemde orecchiette maakt. Dit is de typische pasta uit deze streek. De vrouw maakt deze pasta op een rap tempo. De pasta lijkt net op kleine hoedjes. Nadat de pasta is gemaakt wordt het op een grote bak gelegd met daarover heen gaas. Deze bak wordt buiten gezet om de orrechiette te drogen. Wanneer we verder lopen zien we vaker de bakken buiten staan met de Orecchiette netjes gerangschikt op een grote bak met gaas erover. Orecchiette wordt ook wel gegeten met Broccoli en ansjovis.

Bari Vecchia

Bari Vecchia

Castello Normanno-Svevo is het kasteel wat een van de bezienswaardigheden is in Bari. Dit kasteel is waarschijnlijk gebouwd in 1132, die na de verwoesting in 1156 totaal weer is opgebouwd in 1233. Het kasteel is omringd door een slotgracht. Dit kasteel wordt momenteel gebruikt voor tentoonstellingen.

ItalieNu