Bergamo Alto. International Meeting & Landscape design!
Italienu is wederom uitgenodigd door de Italiaanse ambassade om aanwezig te zijn bij een persconferentie.Deze persconferentie vond plaatst in het Instituto Italiano di Cultura per i Paesi Bassi.

Bergamo Alto

International Meeting & Landscape design!

Bij deze persconferentie werd het zevende internationale Meeting of Landschap & Garden Design in Bergamo gepresenteerd. Dit evenement zal plaatsvinden van 7 tot en met 24 september 2017 in Bergamo Alto.

Bergamo alto

De persconferentie werd geopend door de Italiaanse ambassadeur de heer Andrea Perugini. De Burgemeester van Bergamo was hierbij ook aanwezig. Het bijzondere aan dit evenement is dat het ontwerp zal worden uitgevoerd onder leiding van de landschap architect de heer Lodewijk Baljon. Het gekozen thema is Cool Landscape.

Wat kun je verwachten op dit evenement?

Het Piazza Verde in Bergamo zal het toneel zijn van het Cool Landscape. Het ontwerp is van de architect Lodewijk Baljon.

Het ontwerp zal interessant zijn voor de vele bezoekers die tijdens deze dagen Bergamo komen bezoeken. Diverse thema’s zijn al gebruikt de voorgaande jaren bij het ontwerp van het plein in Bergamo. En dit jaar zal het Thema COOL LANDSCAPE zijn.

Bergamo Alta

Lodewijk Baljon verteld dat hij Bergamo goed bekeken heeft om tot een besluit te komen welk thema hij zou kunnen gebruiken in 2017. Het viel hem op dat Bergamo twee gezichten kent. Bergamo kent de bergen en het platteland. Vandaar dat hij een thema wilde bedenken die een dubbele betekenis heeft. De dubbele betekenis zal interessant zijn voor de toeristen en voor mensen die willen genieten van dit evenement. Maar het zal ook interessant zijn voor professionals. De landscape architecten die het op hun eigen wijzen zullen interpreteren.

piazza Bergamo Alto

De locatie van het ontwerp is het Piazza Vecchia. Dit is gelegen in het centrum van Bergamo Alto. Een van de belangrijkste issues die belangrijk is voor ons beroep is de klimaat verandering verteld Lodewijk Baljon. Het effect van warmte stress is bij iedereen bekend. Wanneer we er voor kunnen zorgen dat het in de stad minder warm is, zou dat geweldig zijn. Hoe kunnen we dat doen. We kunnen gebruik maken van water en planten. Daarom was het voor Lodewijk van belang om het thema Cool Landscape te noemen.

hopplanten

Dit plein leent zich er perfect voor. Lodewijk verteld verder: we zullen een soort van plafond creëren van ballonnen. Daarnaast gaan we hopplanten gebruikten die we omhoog liften. De hopplant kennen we van het bier. Deze plant wordt gebruikt om bier te maken. De hop geeft smaak aan het bier. Ook in Bergamo kennen ze een eigen biersoort.

Bier Bergamo

Special feature dit jaar is een enorm blok ijs. Op het plein zal onder andere een enorm groot ijsblok worden geplaatst. Het publiek kan het aanraken. Het ijs zal natuurlijk gaan smelten en zal veranderen in een andere vorm. Gedurende twee weken zal te zien zijn hoe het ijs smelt en veranderd in een eigen kunstwerk.Het smelten van het blok maakt de invloed van klimaatverandering zichtbaar

ijsblok

Het plein zal veranderen in een soort park waar relaxed gezeten kan worden in de speciale grote zitkussens. Naast dat het een plek is om te relaxen, is het ook mogelijk om van alles te ontdekken. ‘s-avonds zal licht op de ballonnen worden geprojecteerd. Piazza Vecchia wordt een plein in een goede atmosfeer waar het fijn vertoeven is.

cool landscape

cool landscape

Film editie 2016

Bergamo is een moderne stad met een prachtig historisch centrum. Bergamo is omgeven door 4700 hectare groen. De groene omgeving in combinatie met de culturele en zakelijke aspecten (zoals de rechtstreekse vluchten naar de belangrijke Europese steden vanuit Bergamo) maken de stad de perfecte gastheer voor dit evenement wat zal plaatsvinden van 7-24 september. Bergamo zal twee weken het toneel zijn van het prachtige landschap architectuur en festiviteiten.

Er worden ongeveer 250.000 bezoekers verwacht. De bezoekers kunnen genieten van de groene pleinen, 9 groene design locaties. 49 evenementen in diverse gebieden. Er zullen rond de 40 sprekers komen uit verschillende landen. Verder zijn er 28 restaurants, bar en winkels te bezoeken.

Voor meer informatie ga naar de website van dit evenement.

Cool Landscape door Lodewijk Baljon

Cool Landscape door Lodewijk Baljon

Door Elisa van ItalieNu