Bergamo. Ontdek Bergamo Alto e Basso!

Bergamo ligt zo’n 40 km vanaf Milaan. Bergamo is een mooie stad met een laag en een hoog gedeelte. In Bergamo Basso vind je de moderne stad waar je goed kunt winkelen en in Bergamo Alto kun je heerlijk genieten van de mooie pleinen in het Centro Storico.
Het hoge gedeelte van Bergamo, Bergamo Alto, is te bereiken via een vrij steile weg naar boven. Om dit te vermijden is het ook mogelijk om met de Funicola (treintje) naar boven te gaan. Maar wij kozen ervoor om te voet naar boven te gaan. Wanneer je te voet gaat zorg er dan wel voor dat je makkelijke schoenen draagt. Het is ook af en toe oppassen want op sommige momenten kan er een auto met grote snelheid naar boven rijden. Dit was hilarisch om te zien. Met volle gas rijden de auto’s naar boven om te voorkomen dat ze weer naar beneden rollen.

Meer informatie over de Funicolari vind je op de site van de Atb Funicolari

Eenmaal boven gekomen is het uitzicht werkelijk fantastisch. Het oude centrum is zeer sfeervol met veel restaurants, ambachtswinkeltjes en gezellig terrassen. In het centrum vind je op het plein Piazza Vecchia de fontein Fontana del Contarini.

Bergamo

Bergamo

Er zijn ook een aantal mooie kerken te bezoeken. Deze worden ‘I capolavori di citta alta’ (De meesterwerken van de hoog gelegen stad) genoemd.

Bergamo alta

Bergamo

Om een idee te krijgen kunt je de stad in 360° bekijken. Op de onderstaande website is het mogelijk om verschillende steden in 360° te bekijken, waaronder ook Bergamo. Dit geeft een goede indruk hoe Bergamo Alto eruit ziet klik hier voor 360°

Dit jaar is er een speciaal evenement in Bergamo Bergamo Alto. Het International Meeting & Landscape design evenement. Dit evenement zal plaatsvinden van 7 tot en met 24 september 2017 in Bergamo Alto
Meer over dit evenement..

piazza Bergamo Alto

Piazza Bergamo Alto

Door Elisa van ItalieNu