Canadair Flight Group. Spectaculaire blusvliegtuigen!

Canadair Flight Group

canadair08

Deze zomer tijdens de vakantie kregen we te maken met een brand dichtbij in de bergen. In eerste instantie zagen we een hoop rookontwikkeling terwijl we aan het zwembad zaten. We konden alleen niet precies zien waar dat vandaan kwam.

Terwijl we terugliepen naar ons appartement en op het balkon gingen zitten voor de lunch hoorden we ineens vliegtuigen laag overvliegen. In de verte zagen we gele vliegtuigen over het gebied vliegen waar de rook vandaan kwam. Het waren blusvliegtuigen. We zijn daarna op het dakterras van het complex gaan kijken en weer vlogen de vliegtuigen af en aan. De vliegtuigen vlogen richting de zee waar ze water in het vliegtuig opvingen. Daarna vlogen ze weer terug en lieten de enorme hoeveelheid water boven de brandhaard vallen. Twee vliegtuigen vlogen af en aan naar de zee en weer terug naar de brandhaard. Dit was enorm spectaculair om te zien. Binnen korte tijd was de brand geblust.

De brand was ontstaan door een ontplofte benzine tank voor agrarische gebruik.

Canadair Flight Group

Canadair Flight Group

Canadair Flight Group

Canadair Flight Group

Canadair Flight Group

Canadair Flight Group

De vliegtuigen die over ons heen vlogen noemen ze Canadair. Canadair is in 2010 opgericht en heet de Canadair Flight Group. Hiertoe behoren 100 Italiaanse piloten die vliegen in de Canadair CL-415 en CL-215. Momenteel bestaat de vloot uit 19 vliegtuigen.

Deze vliegtuigen zijn speciaal ontworpen om branden te bestrijden door water te lozen boven branden. Dit is de meest effectieve manier om bosbranden te kunnen bestrijden. Tot nu toe zijn deze vliegtuigen actief in 88 verschillende landen, waaronder Italië. Italië heeft tot nu toe de grootste vloot met 19 vliegtuigen.

De vliegtuigen hebben een spanwijdte van 28,60 meter, een lengte van 19,82 meter en een hoogte van 8,90 meter. Het gewicht van het vliegtuig ligt tussen de 17.168 kg en 18.890 kg. Maar wanneer de waterreservoirs worden gevuld kan het een maximum gewicht van 21.360 kg bereiken. In 12 seconden kan het vliegtuig zich vullen met water via de zee of een groot meer. Dit gaat via een mechanisme en reservoirs in de buik van het vliegtuig.

Het loslaten van het water kan op verschillende manieren. Vier deuren tegelijkertijd of en of twee tegelijk. Het kan ook met een vooraf bepaald tijdsinterval.

De bemanning bestaat uit twee leden. Er daarnaast is er nog plaats beschikbaar voor 8 passagiers in de cabine op twee banken parallel aan de vliegrichting. De vliegtuigen zijn geel gekleurd met een rode onderkant en zijn indrukwekkend om te zien. Snel wendbaar door de lucht blussen ze snel branden.

http://www.gruppovolocanadair.it/