De Thermen van Saturnia. Heerlijk ontspannen!

De Thermen van Saturnia

De weg hiernaar toe is al geweldig. We rijden door de glooiende heuvels van Toscane en genieten van het prachtige uitzicht over de heuvels. Op deze heuvels liggen de vele wijnvelden, het lijkt wel of ze met een liniaal de wijnstokken hebben gepland.
We zijn benieuwd of we de Thermen makkelijk kunnen vinden. Na een aardig ritje zien we vanuit onze auto iets wat er op lijkt. We stappen uit om te kijken of het de Thermen van Saturnia zijn. In de verte zien we de Thermen liggen maar we moeten nog een stukje doorrijden om het te kunnen bereiken.

De Thermen van Saturnia

Thermen van Saturnia

Bij de Thermen is er genoeg plek om te parkeren, wat al redelijk vol staat met auto’s. Bij het parkeer terrein is het mogelijk om je te verkleden. Langs de kleine cafetaria lopen we naar de baden van de Thermen. Zodra we dichterbij komen ruiken een vreemde lucht. Het is een lucht wat overeenkomt met een soort van verrotte eieren lucht. Dit komt door het zwavelgehalte in het water van de Thermen.

Overal zitten mensen te genieten in het warme water. Veelal gaan ze bij de kleine watervalletjes zitten en laten het water over zich heenlopen. Het is wel druk maar niet stressvol. De mensen zijn relaxed.

De Thermen van Saturnia

Thermen van Saturnia

Deze thermen zijn gratis toegankelijk, en vele maken hier ook graag gebruik van. Het water heeft een zeer aangename temperatuur van 37 graden. Wat heel ontspannen aanvoelt. Op de boden ligt een bepaald soort grijs zand, waar sommige mensen zich ook mee insmeren.

800 liter water komt per seconde uit de waterval stromen die de baden van warm water voorziet. Het water schijnt een therapeutische werking te hebben voor spier- en gewrichtsklachten. Het is aan te bevelen om waterschoentjes te dragen, omdat er nogal wat scherpe stenen kunnen liggen. Let wel op stekende insecten! Ze kunnen gemeen prikken.

Het ontstaan van de thermen: De legende zegt dat Saturnus boos was op de mannen die constant oorlog voerde. Hij pakte een bliksemschicht en vuurde deze op de aarde af. Hierdoor ontstond een krater waaruit zwavelwater kwam.

De Thermen van Saturnia

Thermen van Saturnia

Hotel Terme Di Saturnia

Hotel Terme Di Saturnia

Door Elisa van ItalieNu