Elba. Een verrassend eiland met veel mogelijkheden

Wij verbleven in Casa Vacanza Nonna Maria, Località Zanca Sant’ Andrea.
Vanaf Piombino (Toscane) hebben we de boot genomen naar het eiland Elba. Vanuit hier zijn we met een ‘MOBY’naar Portoferraio gevaren. De boot trip duurt ongeveer 1 uur. Mocht je met de auto zijn dan kun je deze mee vervoeren op de boot. De auto mag je zelf parkeren op de boot in een speciale parkeerruimte. Het is niet toegestaan om in de auto te blijven tijdens de overtocht naar Porteferraio. De ‘MOBY’ is voorzien van een grote lounge ruimte waar je kunt verblijven tijdens de reis. Er hangen diverse breedbeeld tv’s. Maar je kunt natuurlijk ook van het uitzicht genieten op de zee. Dit kan onder het genot van een cappuccino en wat lekkers of iets anders uit het restaurant. Wanneer het mooi weer is kun je boven aan dek van de zee en het uitzicht genieten. Meer informatie over de overtocht met de MOBY

 

Elba

Overtocht naar Elba

Na een uur varen kom je aan in Portoferraio. Vanaf Portoferraio is het ongeveer 45 minuten rijden naar Casa Vacanza Nonna Maria.

 

Portoferraio

Portoferraio

Casa Vacanza Nonna Maria
Wij verbleven in het twee kamer appartement. Vanuit het appartement hadden we een fantastisch uitzicht op de zee. ’s-Avonds konden we het eiland Corsica zien doordat de lichten van de huizen en de straatverlichting aangingen op het eiland. Het is de ideale plek om tot rust te komen. Naast ons appartement was het mogelijk op het terras te gaan zitten en buiten te eten.

 

Elba uitzicht1

 

Strand van ‘S. Andrea’

Het strand is binnen vijftien minuten te bereiken vanuit het appartement. Het is een mooi strand met de mogelijkheid om te lunchen in het restaurant/bar die zich hier langs het strand bevindt. Daarnaast kun je hier een strandbed met parasol huren. Wat ook erg leuk is om zelf de buurt te verkennen met een boot. Deze kun je huren bij http://www.danielerent.com Hij verhuurt ook strandbedden, kano’s, waterfietsen en windsurf planken.

Na een dag strand gingen we, voordat we naar ons appartement terug gingen, wat drinken bij hotel Cernia. Wij vonden het een hele leuke plek om te genieten van een glas prosecco. Terwijl we dit deden was het mogelijk om gebruik te maken van WIFI, zodoende konden we onze email bekijken. De wifi was gratis en de prosecco werd voorzien van diverse heerlijke hapjes. De mensen zijn heel gastvrij van Hotel Cernia.

Watersporters en mensen die van duiken houden, kunnen op Elba hun hart ophalen. Er zijn diverse mogelijkheden om duiktochten te maken. Voor degene die niet duiken houden maar toch graag een kijkje willen nemen onder water is er een andere mogelijkheid. U kunt vanuit Marciana Marina een boot trip maken met een speciale boot.Het is een Panoramische boot de “Nautilus”. U kunt vanaf de bodem van de boot door een grote glazen wand de flora en fauna bewonderen van de zee. Voor meer informatie kunt u de website van Aguavision bezoeken

 

Kustlijn elba

Kustlijn elba

Napoleon
Het is zeer de moeite waard om een bezoek te brengen aan het oude centrum van Portoferraio. Vanuit het oude centrum kunt u naar het ‘Huis van Napoleon’ lopen. Het ‘huis van Napoleon’ is te bezoeken. De entree kost 3 euro. Napoleon verbleef hier toen hij was verbannen naar Elba. Hij zette voet op Elba op 4 mei 1814. Hij werd tot keizer van het eiland benoemd.

Portefarraio
In Porteferraio hebben we een Enoteca ontdekt. Deze Enoteca heeft een groot assortiment van producten van het eiland Elba. Het adres is Piazza Marinai d’italia – 57037 Porteferraio.

Enoteca Porteferraio
Bij de plaatselijke Cantine kun je voor een goede prijs wijn koopen. Cantine Mazzei. G. Battani, Marciana Marina.

Via de weg Via il Faro kom je ook bij een klein strand. Het komt wel eens voor dat er wat meer wind staat. De golven slaan dan tegen de kade aan. Dit is een indrukwekkend schouwspel om te zien. Wanneer het mooi weer is kun je hier heerlijk zonnebaden.

Een aantal aan te bevelen restaurants in de buurt zijn:
• Osteria del Noce. Het is wel verstandig om van te voren te reserveren.
• Ristorante pizzeria sophie via del passatoio , 57030 Pomonte, Toscana, Italy
• Pizzeria/spaghetteria. La Scaletta – Via della Fossa 6, 57033 Marciana Marina (LI)Tel. 0565 997071

Elba een eiland met veel mogelijkheden!

Elisa van ItalieNu

elba4

elba3

elba2

Alba

Outlet