Feest Federicus. Altamura in Middeleeuws jasje!

Feest Federicus
feest federicus

Wanneer je in Puglia bent dit jaar 29 april tot en met 1 maart 2017, dan mag je het feest ter ere van Fredericus niet missen.

Er is veel animo voor dit enorme feest. Veel vrijwilligers doen mee aan dit evenement. Grafische ontwerpers, kostuum ontwerpers, acteurs, choreografen, historische onderzoekers, en mensen met verstand van muziek.

Bij dit evenement moet van alles worden geregeld zoals de logistiek, de spellen die worden gespeeld, artiesten die meedoen, de gastvrijheid die hoog in het vaandel staat, het promoten van het evenement voor buitenlandse vakantiegangers. Alles moet kloppen cultureel en historisch gezien.

Er is van alles te zien tijdens dit evenement. Oude ambachten, gerechten die op straat worden klaargemaakt, zang, dans. Te veel om op te noemen. Het is een overvol programma die de straten van Altamura tot leven zullen brengen.

Feest Federicus in Puglia

Hoe is dit feest ontstaan?

Op de terugtocht van zijn zesde kruistocht van Frederick II van Zwaben. Kwam hij langs de Murgia. Hij was gegrepen door de schoonheid van de plaatsen rondom de Murgia en het milde klimaat van de Murgia heuvels. Hij besloot daarom om een kathedraal te bouwen in 1232. Op deze manier kwamen vele bewoners van omliggende dorpen bij elkaar.

Altamura feest

Altamura feest

Eeuwen later hebben de mensen ter eerbetoon van Frederick II festival georganiseerd. Dit festival vindt plaats in Altamura. De straten komen tot leven tijdens dit festival. Er is veel te zien en te doen. Alles is in een middeleeuws jasje gestoken.

Altamura feest

Altamura feest

Met een bezoek aan Altamura met zijn rijke historische, architecturale en bezienswaardigheden valt veel te ontdekken. In het oude centrum va Altamura zijn er veel doodlopende straatjes te vinden. Dit noemen ze claustri. Ook hier vindt één keer per jaar een feest plaats. Dan wordt het mooiste versierde straatje verkozen tot mooiste claustri van Altamura.

Voor meer informatie over dit evenement kunt u de site bezoeken van Fredericus

Je kunt zelfs voor dit feest een app installeren op je telefoon.

Video van vorig jaar 2015.