Festa della Repubblica. Nationale feestdag in Italie!

Festa della Repubblica

Op 2 juni 2018 is het een feestdag in Italië. Namelijk  ‘Festa della repubblica’. Bovendien wordt het feest voor de 72ste keer gevierd.

Festa della Repubblica

Bron: Roma Tody

Referendum

In 1946 rond 2/3 juni vond er een referendum plaats waarin de Italianen gekozen hadden voor een republiek. Hierdoor werd de monarchie afgeschaft. Zodoende is het een belangrijke dag in de geschiedenis geworden.

Ter ere van de Republiek wordt sinds 1948  een militaire parade gehouden in Rome. Tevens wordt er ook een krans gelegd voor de onbekende Soldaat. Aangezien deze onbekende soldaat symbool staat voor alle gevallenen in de oorlog die nooit zijn erkend.

Een van de meest spectaculaire momenten van de parade is met name wanneer de straalvliegtuigen overvliegen. Omdat de lucht achter de vliegtuigen zicht vult met de Frecce Tricolori, de kleuren van de Italiaanse vlag. Uiteraard is dit is zeer spectaculair om te zien.
Andrea Bocelli zingt het Volkslied in 2017. Nadat hij het lied heeft gezongen, vliegen de straalvliegtuigen over met de frecce Tricolore, Spectaculair!!

PARATA 2 GIUGNO 2017 INNO BOCELLI E FRECCE TRICOLORE FESTA DELLA REPUBBLICA

Italiaanse ambassadeur