Italianen in Nederland. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans!

Italianen in Nederland

Winnaar bekend: Anka Vaartjes heeft het boek gewonnen. Van harte gefeliciteerd, en veel plezier met het boek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een gratis exemplaar van het boek ‘Italianen in Nederland’. De actie loopt tot en met 1 mei 2017.
Al eeuwen komen Italianen naar Nederland, als bankiers, kunstenaars, instrumentmakers, sierstucwerkers, schoorsteenvegers, terrazzowerkers, ijsmakers en pizzabakkers. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de charmante Italiaanse mannen vooral hierheen om in de industrie werken. Ze leefden en trouwden hier en lieten hun voornemens om terug te keren naar het moederland varen.

Hoe verging het de Nederlandse Italianen en hun nazaten? Wat bindt hen aan ons land? Wat is hun bijdrage aan de Nederlandse cultuur? Daniela Tasca dook in de literatuur, zocht in private en openbare archieven en sprak met Italiaanse Nederlanders. Ze schetst het beeld van een diverse gemeenschap, gehecht aan de eigen identiteit en flexibel genoeg om geïntegreerd te zijn.

1001italianen

Bekijk op bol.com

Winnaars bekend: Van Harte gefeliciteerd Claudia Strookman-Perin en Nori Turco. Veel plezier met het boek 1001 Italianen. Het boek komt zo snel mogelijk jullie kant uit.

Claudia Strookman-Perin Heel graag zou ik een exemplaar van dit boek winnen! Uiteraard omdat mijn vader Pietro erin vermeld staat. En heel veel andere familieleden en bekenden van mijn ouders. Mensen die ik al vanuit mijn jeugd ken. Zo bijzonder om hun verhaal en geschiedenis te lezen. Een heel mooi naslagwerk en een prachtig vaderdagcadeau namens een trotse dochter!

Nori Turco Voor mijn VADER die 22 juni a.s 60 jaar in Nederland is. Mijn Vader kwam van Verona naar Maastricht. Om vanuit het Kasteel te Kasteel Borgharen te gaan werken in de Juliana Mijn. Hij kwam de Liefde voor zijn verdere leven tegen. Samen kregen Ze 3 kinderen waaronder Ik. Samen hebben Mijn ouders in Italie gewoond.Door de heimwee van Mijn Moeder besloot Mijn Ouders terug te keren naar Maastricht.Mijn Vader heeft altijd graag en hard gewerkt voor zijn Gezin.Bijna waren Mijn Ouders 50 jaar getrouwd.Maar helaas moesten Wij afscheid nemen van Mijn Moeder. De grote Liefde van Mijn Vader. Italie heeft altijd in rol gespeeld in Ons Gezin. Mijn Vader hart is en blijft in Italie. Zo trots is Hij op zijn Vaderland….Heimwee komt nog wel eens voor.Zeker nu Mijn Vader op hoge leeftijd is.

ItalieNu mag twee boeken weggeven. Dit boek is niet te koop in de winkel! Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor dit boek: Vertel waarom juist jij kans wil maken op dit boek en like en deel dit op Facebook. voorwaarde win boek 1001 italiani 2016 Deze actie is geldig vanaf 2 juni 2016 t/m 25 juni 2016. https://www.facebook.com/italienu/

Op Donderdag 25 februari is het boek 1001 Italianen gepresenteerd in de UvA Aula Magna.

Italianen in Nederland

Italianen in Nederland

Het idee van dit boek is ontstaan in het voorjaar van 2012. De Italiaanse ambassade was uitgenodigd door Pasquale Adesso op een evenement van de Italiaanse gemeenschap in Eindhoven. Op het evenement was een gedeelte ingericht voor een mooie foto tentoonstelling van Italiaanse landgenoten die hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van de stad.

Paquale Adesso is de initiatiefnemer van dit boek wat is gesponsord door de Italiaanse Ambassade, Ministerie van Buitenlandse zaken en de Internationale Italiaanse coöperatie.

Daniel Tasca heeft dit initiatief gerealiseerd en heeft dit boek geschreven.

In dit boek kun je verhalen en ervaringen lezen van Italianen in Nederland.
Verder in dit boek:
– van 1800 tot na de 2e wereldoorlog
– vanaf de 2e wereldoorlog tot de zeventiger jaren
– vanaf de zeventiger jaren tot aan nu.

Over het boek 1001 Italianen

Italianen in Nederland

Italianen in Nederland

In dit boek kun je lezen over de verhalen van Italianen in Nederland. De ervaringen van Italianen die in Nederland zijn komen wonen.Al vele jaren komen Italianen naar Nederland van bankiers tot schoorsteenvegers. Na de tweede wereldoorlog kwamen groepen arbeiders naar Nederland om in de mijnen en hoogovens te werken. In 1960 ging Nederland een wervingsovereenkomst aan met Italie omdat Nederland arbeidskrachten nodig had. Veel italianen zonder werk kwamen als gastarbeiders naar Nederland.

Niet alleen toen maar ook nu vestigen zich nog steeds Italianen in Nederland, om te studeren of te werken.

Veel Italianen zijn in Nederland gebleven. We kennen allemaal de granito aanrechten in de Nederlandse woningen van vroeger, vele terrazzovloeren die zijn aangelegd. Ook de terrazzovloer bijvoorbeeld in de Passage in Den Haag, zijn door Italianen aangelegd. En niet te vergeten de Italiaanse IJssalon is een begrip geworden in Nederland.

Meer over dit boek is te lezen op www.1001italianen.nl

Italianen in Nederland

Italianen in Nederland