La Vialla. Biologische Fattoria in Toscane!
Door een goede tip kwam ik terecht bij Fattoria La Vialla. Hierdoor werd ik ook gelijk enthousiast en heb ik het informatie aangevraagd bij La Vialla omdat ik dit natuurlijk met de fans van ItalieNu wil delen. Kort daarna kreeg ik een prachtig boek thuisgestuurd. Keurig netjes met papier omwikkeld en kaartje erbij. Bij heb boek zat ook een CD met hele leuke films van de Fattoria. Hierdoor krijg je een goed beeld van de boerderij en het is erg leuk om te bekijken. Wat enorm aansprak was dat het een biologische boerderij is.

Fattoria La Viala

Fattoria La Viala

Deze prachtige biologische boerderij ligt in het hart van Toscane. In het midden van Firenze, Siena en Arrezzo. Alleen deze boerderij bereiken is al een geweldige ervaring. Met de auto rijd je langs de glooiende heuvels van Toscane om deze Fattoria te bereiken. De Fattoria is een familiebedrijf die volgens de biologische manier producten produceert.

Olijfoogst La Vialla

Olijfoogst La Vialla

In 1978 kochten de ouders van de nu drie broers het oude landhuis. Het was op dat moment een oude vervallen Fattoria. De Fattoria hebben ze van af de grond weer opgebouwd. Dit kosten jarenlang werk om de pachtboerderij weer in oude glorie te herstellen. Zodoende ontstonden er weer moestuinen, wijngaarden en olijfgaarden. Wijn en olie werd weer geproduceerd.

wijngaarden la vialla

Wijngaarden La Vialla

Dit is niet zomaar een Fattoria maar een Fattoria waar alles op biologische manier wordt verbouwd en producten worden gemaakt. Dit biodynamische bedrijf bezit zo’n 1000 hectare grond rond de Fattoria. In dit bedrijf gaat niets verloren. Alles wordt gebruikt. Van de tuin overblijfselen wordt compost gemaakt om de aarde te bemesten. Zodat de cyclus weer rond is.

Bij deze Fattoria is het van belang dat alles op een biologische manier wordt bereid. Dat betekent zonder chemische hulpmiddelen. Op deze boerderij worden verschillende producten geproduceerd zoals wijnen, oliën, kazen, olijven, artisjokken, pasta enz. Te veel om op te noemen.

Aardbeienpluk La Vialla

Aardbeienpluk La Vialla

Wanneer je op de site kijkt van deze Fattoria zie je dat er met veel liefde aan gewerkt is, net zoals ze met veel liefde op de boerderij werken. Het is mogelijk om informatie aan te vragen en deze producten te bestellen. Je ontvangt dan een prachtig boek, mooi vormgegeven met alle informatie over de producten die ze maken. Daarnaast ontvang je een mooie cd waarin te zien is hoe de boerderij tot stand is gekomen en hoe de producten worden verbouwd. Voor een gevoel van Toscane in huis is dit een manier om het Toscane gevoel in huis te halen met deze heerlijke producten.

http://www.lavialla.it/nl/

Via di Meliciano 26
52029 Castiglion Fibocchi
Toscana – Italia
tel: 0039-0575-47697
fax: 0039-0575-477704
E-Mail: fattoria@lavialla.it
Open van april tot oktober, zondags gesloten