L’Uomo di Altamura. De Man van Altamura krijgt een gezicht door Adrie en Alfons Kennis!
L’Uomo di Altamura

De Man van Altamura

.

De man van Altamura krijgt een gezicht

L’Uomo de Altamura gerealiseerd door Adrie en Alfons Kennis. Dit prachtige werk is gerealiseerd door twee Nederlanders. Werk waar we trots op mogen zijn.

Ongeveer 150.000 jaar gelden viel deze man in een diepe grot, waar hij niet meer uit kon komen. Deze Neanderthaler is de oudste waarvan de onderzoekers DNA hebben afgenomen. Deze man is beter bekend als de ‘de Man van Altamura’.

L'uomo di Altamura

L’uomo di Altamura

In 1993 is het skelet van deze man gevonden in de grot van Lamalunga, Altamura. De Altamura man waarvan het skelet bijna compleet is teruggevonden. Vooral zijn schedel is bekend doordat hij door het druppelen van het water van tien duizenden jaren een aparte vorm heeft gekregen.

De Man van Altamura verteld ons over de Prehistori

Voor de toeristen die naar Altamura/Murgia komen is het nu mogelijk om een kijkje te nemen in het verleden. Nadat 25 jaar geleden de man is ontdekt is het nu mogelijk om de buitengewone tentoonstelling te komen bekijken in het museum. Op de tweede verdieping van het archeologisch museum is de tentoonstelling volledig gewijd aan deze man. Of zoals in het het Italiaans ‘L’Uomo di Altamura’.

Altamura Man

Altamura Man

Door een High-tech constructie is het lichaam en het gezicht perfect nagemaakt. De oude inwoner van Murgia komt bijna weer tot leven. Het is de eerste keer dat de man wordt tentoongesteld aan het publiek. Meer informatie over de Altamura man

In onderstaande film is duidelijk te zien hoe de man uit de grot een gezicht heeft gekregen.

Lamalunga

Niet alleen het museum is te bezoeken maar ook de grotten kunnen worden bezocht. Dit is gevestigd in Alta Murgia Nationaal Park, 3km vanaf Altamura.
In dit centrum kun je ontdekken hoe het skelet in de grot is gevonden. De geschiedenis van deze regio wordt geïllustreerd door de vele mineralen en fossielen die er te zien zijn. De bezoekers kunnen ook de apparatuur van de spelonken deskundigen bekijken. De apparatuur die nodig is om de grotten te kunnen verkennen.

Ook wordt er verteld over de vleermuizen die hun weg weten te vinden door de uitstoot van ultrasone klanken, die deze wezens nodig hebben om in het donker de weg te kunnen vinden en om in de grotten te kunnen leven.

Voor degene die even terug willen in de prehistorie kunnen hun hart ophalen.
www.uomodialtamura.it