Mario Biondi. De Barrie White uit Italie!

Mario Biondi

Mario Biondi is een zanger en componist, geboren in Catania, Italië op 28 januari 1971. Zijn vader Stefano Biondi was ook een zanger. Mario’s passie voor muziek begon al op de jonge leeftijd. Op 12 jarige leeftijd zong hij in een kerkkoor.
Na vele muzikale ervaringen in Italië zag men al dat hij zich op internationaal niveau begon te ontwikkelen. Hij heeft een tijdje gewerkt als sessie zanger en in 1988 zat hij in het voorprogramma van Ray Charles. Biondi heeft een grote liefde voor soul muziek en wordt geïnspireerd door zangers zoals Lou Rawls, Al Jarreau en Isacc Hayes. Zijn eerste grote doorbraak kwam in 2004 met de release van de single “This Is What You Are”. Biondi heeft een sound, die je onmiddellijk doet denken aan Barrie White.

De bekende DJ Norman Jay laat zijn muziek horen op BBC1. Hij wordt door het Britse consulaat geëerd met een Award tijdens de ceremonie voor Beste Artiest door de Uk-Italië Business Association.

In 2006 brengt Mario zijn debuut album “Handvol Of Soul”, opgenomen met de High Five Quintet. In minder dan drie maanden wordt het album platina. Datzelfde jaar Mario registreert: “L’Amore Ha Sempre Fame” voor de tribute cd, gewijd aan de nagedachtenis van zanger Alex Baroni. In 2007,
Op het San Remo festival is Mario te gast en zing een duet met Amalia Gra met “Amami Per Sempre”.

In 2007 is de release van de single” No Matter “samen-up met de beroemde Italiaanse DJ Mario Fargetta. Mario neemt ook een aantal covers op waaronder die van Billy Joel’s “Just The Way You Are”.

In november 2007 Mario brengt hij een dubbelalbum met de Duke Orchestra uit, genaamd “I love you more” live opgenomen vanuit het Smeraldo Theatre in Milaan.

In 2008 heeft hij samengewerkt met een aantal grote artiesten zoals Chaka Kahn, Michael Bolton, Incognito en The Crusaders.
In 2009 is Mario weer op het San Remo Festival en zingt een duet met Karima Ammar in het nummer “Come In Ogni Ora”.

Met Renato Zero zong Mario een duet met “Non Smettere Pia?” Dit duet is opgenomen in Renato’s album ‘Presente’.
In november 2009 bracht Mario Biondi “If” en de eerste single “Be Lonely” uit op de Tattica label. Het album schoot omhoog in de hitlijsten en het album werd triple – platina.

Cd’s van Mario Biondi

sun

Koop bij bol.com

handful of soul

Koop bij bol.com

beyond

Koop bij bol.com

Mario Biondi

Mario Biondi met Elisa van ItalieNu

Mario Biondi bij Strandpaviljoen Woodstock’69.
Mario Biondi Official site.