Pippo Pollina. Te gast bij Podium Mozaïek op 9 december 2016

Pippo Pollina
Pippo Pollina

Pippo Pollina te gast bij Podium Mozaïek op 9 december 2016. Beroemd in de buurlanden keert singer songwriter Pippo Pollina na 30 terug naar Amsterdam waar zijn carrière begon. Het optreden van Pollina in Amsterdam is een eerbetoon aan zijn muzikale roots die hier liggen. 30 jaar geleden stond hij namelijk als straatmuzikant op de Dam.

Speciale kortingscode PIPPO. Op de website van Podium Mozaiek kun je met de kortingscode PIPPO voor €15,- een kaartje kunnen kopen! (in plaats van €19). TICKETS

Pippo Pollina

Pippo Pollina

Vandaag kent hij internationaal succes en tourt hij begin 2017 met zijn nieuwe album Il sole che vera door Europa. Voordat Pollina professionele musicus werd was hij met hart en nieren investigative journalist. In 1963 werd Pollina in Palermo geboren. Hij studeerde rechten en klassieke gitaar. Als journalist lag zijn passie bij het ontmantelen van de maffiose structuren in Italië. Toen zijn hoofdredacteur door de Cosa Nostra vermoord werd keerde Pollina de journalistiek te rug toe en ging op reis door Europa. Zijn geld verdiende hij als straatmuzikant. Ook op de Dam in Amsterdam. 30 jaar later komt hij terug en geeft op 9 december één gast concert in Podium Mozaïek.

In Nederland is Pippo Pollina bekend bij een select gezelschap, in Italië, Duitsland en Zwitserland heeft hij een groot publiek en is hij een van de vooraanstaande artiesten in de Italiaanse singer -songwriter traditie. Zo speelde hij in de Arena van Verona voor 10.000 fans. Pollina houdt van samenwerken met andere musici zoals o.a. Konstantin Wecker, Georges Moustaki en Edith Piaf. Ook speelde hij met het London Session Orchestra en werkte hij samen met de bekende Chileense groep Inti-Illimani.

Pippo Pollina

Pippo Pollina

Het wordt een intiem concert waar hij samen met gitarist Roberto Petroli zijn beste repertoire laat horen. Ook al heeft Pollina lang geleden de
rechtswetenschappen en de journalistiek achter zich gelaten, zijn teksten zijn sociaal bewogen, geëngageerd en poetisch. Vooruitlopend op de release van zijn 22e CD Il sole che vera op 13 januari 2017, gevolgd door een Europese tournee van meer dan 100 concerten in Duitsland, Frankrijk, en Italië, speelt Pippo Pollina zijn bekendste songs op 9 december in Podium Mozaïek.

Pippo Pollina & Roberto Petroli in concert

9 december Podium Mozaiek 21:00
Bos & Lommer Weg 191 | Amsterdam | Ticket Link

De officiële site van Pippo Pollina http://www.pippopollina.com
Social media http://www.facebook.com/PippoPollinaAmsterdam/?ref=ts&fref=ts