Puglia. Ontdek het Zuiden van Puglia!

Puglia

In het zuiden van Italië, de regio Puglia valt veel te ontdekken. Puglia kenmerkt zich door de uitgestrekte olijfboomvelden en witte lage stenen muren ter afscheiding van landeigenaren. Salento is een van de mooiste regio’s van Puglia. De streek Salento licht tussen de Adriatische en de Ionische zee. Aan het meest zuidelijkste strand met als Lecce de hoofdstad. Lecce is het Firenze van het Zuiden. Niet alleen is er veel te zien qua kerken, musea en monumenten maar hier vind je ook de bekende modewinkels of winkeltjes met streekgerechten, waarbij het heerlijk genieten is op de diverse terrassen.

Bezienswaardigheden in Lecce zijn onder andere: Piazza del Duomo, Romeinse Amfitheater, Santa Croce, Sant Oronzo en Piazza Mazzini.
Een andere mooie stad om te bezoeken is Otranto. Een stad vol historie, artistiek en cultureel erfgoed. Otranto met lange stranden beschut door de duinen. Van kleine baaien tot en met hoge kustgebieden en grotten. Een stad om te ontdekken.

Het perfecte uitgangspunt om Puglia te ontdekken is Casa Ulmi of Casa Teresa in Otranto.

Casa Ulmi & Casa di Teresa
Uggiano La Chiesa/Otranto
Casa Ulmi ligt op 45 km van Lecce, en op 93 km van de luchthaven van Brindisi. Casa Ulmi, Uggiano La Chiese is het perfecte vertrekpunt voor een fantastische vakantie. Prachtige natuur, een afwisselende kuststrook met adembenemende baaien en een fantastische keuken: het is slechts een kleine greep van wat deze streek te bieden heeft. Casa Ulmi in Uggiano en Casa di Teresa in Otranto zijn prachtige appartementen, volledig nieuw ingericht met behoud van de traditionele kenmerken van deze streek.

ontdek het zuiden van Puglia

Casa Ulmi, Uggiano la Chiesa

Wilt u een appartement huren schrijf dan naar italienu@gmail.com of direct via de site http://www.casaulmi.it/vermeld er even bij dat u van ItalieNu.nl komt.

Een huisje tussen de olijfbomen buiten een pittoresk klein dorpje in Puglia. Casa Ulmi in Uggiano La Chiesa bestaat uit 6 appartementen met uitgebreide voorzieningen. Badkamers met douche, keuken, ijskast, eigen terrasje, barbecue en een schitterend zwembad zorgen ervoor dat u aan niets ontbreekt. De twee grotere appartementen hebben tevens een afwasmachine. Het huis is twee jaar geleden volledig nieuw gebouwd, echter in de traditionele stijl van het zuiden. Buiten geniet u op het grote terras van de olijfbomen, de krekels, het zwembad met douche en toilet en een gezellige barbecue. Casa Ulmi is het ideale uitgangspunt om tripjes te maken naar de kust of het strand (2km) naar Lecce of St. Cesarea.

ontdek het zuiden van Puglia

Ontdek het zuiden van Puglia

casa_ulmi_otranto3

Casa Teresa Otranto

ontdek het zuiden van Puglia

ontdek het zuiden van Puglia

Otranto is een bijzonder vestingstadje aan de kust van Zuid Puglia. In het autovrije centro storico vindt u tal van kleine straatjes, leuke boetiekjes en geweldige restaurants. De 2 appartementen bevinden zich in een oude vestingtoren van het Castello D’Otranto en zijn ingericht met prachtig (antiek)meubilair. U bevindt zich midden in het centrum met uitzicht op de zee. De strandpaviljoens van Otranto bevinden zich op 5 minuten afstand. Otranto is voor jong en oud een belevenis: geniet van de Italiaanse cultuur en levendigheid. De geschiedenis van Otranto is daarbij zeer bijzonder; om de hoek van uw appartement bevindt zich een beroemde kathedraal met het grootste mozaïek van Europa.

ontdek het zuiden van Puglia

ontdek het zuiden van Puglia

Booking.com

BOEK deze B&B bij BOOKING.COM

Boek direct bij Booking.com

Wilt u een appartement huren schrijf dan naar italienu@gmail.com

of direct via de site http://www.casaulmi.it/vermeld er even bij dat u van ItalieNu.nl komt.