San Valentino. Het feest van de liefde!

San Valentino

Binnenkort is het weer Valentijnsdag. Het feest van de liefde.
Wie is eigenlijk San Valentino!

San Valentino

San Valentino

Valentijn is geboren in Interamma Nahars, het huidige Terni. De stad Terni ligt in de Midden-Italiaanse Umbrie en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie.

San Valentino stierf in Rome op 14 februari, 273. Valentino had zijn leven gewijd aan de christelijke gemeenschap van de stad Terni, waar in die tijd de volgelingen van Jezus werden vervolgd.

Valentino werd vermoord omdat Claudius, de keizer in die tijd het niet kon verkroppen dat Valentino zich niet wilde bekeren. San Valentino werd daarom onthoofd.

Later werd hij heilig verklaard door de Paus San Feliciano. Daarna werd hij de beschermer van de liefde over de hele wereld. Hij wordt beschouwd als de patroonheilige van de geliefden.

San valentino Terni

San valentino Terni

Het is een traditie geworden dat we op Valentijnsdag elkaar een symbool geven van de liefde. Door middel van een lief gedicht, kaart of bloemen of een ander lief gebaar. Om op deze manier aan de ander te laten zien hoe belangrijk deze voor hem of haar is.

Ook in Italie is het gebruikelijk om de dag van de liefde te vieren met originele, symbolische geschenken. Of te dineren bij kaarslicht. Het geven van rode rozen, chocolade of mooie wenskaarten.

Dit lijkt erg op hoe wij in Nederland San Valentino vieren. Het is een mooie dag waarop wij aan een ander kunnen laten weten hoe belangrijk deze voor ons is. Wanneer we een kaart versturen moeten we deze natuurlijk niet ondertekenen met je eigen naam maar met San Valentino/a.

14 Februari is een romantische dag voor alle verliefde stellen en prille of stille liefdes. En wat is er nou leuker dan degene van wie je houdt te verassen?!

Buon San Valentino!

Valentijn 2017