Suvereto. Een romantisch dorp in Toscane!

Suvereto

Suvereto is een dorp in in Toscane. Dit dorp valt onder de provincie Livorno. Suvereto is een dorp die de moeite waard om te bezoeken.
Het oude dorp straalt warmte uit en we worden hier gelijk enthousiast van. We volgen de straat die behoorlijk schuin omhoog loopt. Via deze straat komen we in het centrum van het dorpje terecht.

Vanuit hier ontdekken we de vele andere smalle straatjes. Er hangt een goede sfeer in het dorp, heerlijk ontspannen. Door de openstaande ramen horen we de geluiden van de mensen die druk aan het praten en aan het eten zijn. Het gezellige gebabbel vult de straat waar we doorheen lopen. We lopen langs een restaurant en de geur van oregano vermengd met knoflook komt onze kant op. Door deze heerlijke geur krijgen we gelijk trek. We gaan dan ook naar binnen en laten ons verassen door de streekgerechten die worden geserveerd in het restaurant.

Suvereto

Suvereto

Het dorp is vooral ‘s-avonds schilderachtig. Dit komt doordat in het dorp diverse huizen en kerken zijn verlicht. Dit geeft een goudgele gloed over de straten in het dorp. Als je van fotograferen houdt is dit je kans. Met dit licht krijg je de mooiste foto’s.

Suvereto

Suvereto

Op een andere avond zijn we teruggekeerd naar Suvereto om nog meer te ontdekken van het prachtige dorp. Na een rondwandeling door het dorp komen we de wijnbar “La Barone”. Omdat het er zo gezellig uitziet besluiten we hier op het terras te gaan zitten. De eigenaar verwelkomt ons heel gastvrij en vertelde het een en ander over de wijnen uit de streek. We volgen het advies van de man op en bestellen wijn die hij ons adviseerde.

We genieten op het terras van de voortreffelijke wijn op de zwoele zomeravond.

Bij de Bar “La Barone”, is ook Wifi beschikbaar.

Suvereto

Suvereto

Door Elisa van ItalieNu