Turijn. De beste plekjes van Turijn.

Turijn
Door zijn vele galerijen van zo’n 18 km ongeveer is het overal goed toeven in de Stad. Als de zon schijnt is het heerlijk koel en met regen lekker droog. Na een heerlijke wandeling door Turijn kunt u op verschillende plekken in de stad lekker lunchen of dineren. Een plek waar je goed kunt eten voor weinig, is Arcadia. Een mooi restaurant waarin vroeger een koetshuis in gevestigd was. Arcadia, Italian Restaurant en Sushi Bar. Galleria Subalpina (Piazza Castello) 10123 Torino – telefoon 011.561.38.98 (www.foodandcompany.com) zondag gesloten.


Turijn

Turijn

Indien u een B & B zoekt in Turijn is Ai Savoia aan te bevelen. Lage prijs en zeer nette kamers. U kunt hier ook heerlijk ontbijten in een fraaie ontbijtzaal. www.aisavoia.it.

Voor de beste Chocola van Turijn. Kunt u naar cioccolateria A. Giordano dal 1897, gevestigd Via Volpiano 77, 10040 Leini, Torino telefoon: 011.9988380. www.giordanocioccolato.it

Turijn

Turijn

Een geweldig museum om te bezoeken is Museo Egizio di Torino. Werkelijk imposant om te bekijken Intree 7,50 euro. www.museitorino.it Via Accademia delle Scienze 6 – 10123 Torino, telefoon: 011-5617776.

Het Palazzo Reale van Turijn is ook de moeite waard om te bezoeken. Entree 6,50 euro.
Een prachtige Basiliek om te bezoeken is Basilica Santuario della Consolata., Via M. Adelaide 2, 10122 Torino

Turijn is de hoofdstad van de Regio Piemonte. Waar in 2006 de Olympische Winterspelen heeft plaatsgevonden. Turijn ligt aan de belangrijkste rivier van Italie, de “Po”. Turijn staat ook bekend om zijn chocolade. Het is handig als je Turijn gaat verkennen om eerst een stadsplattegrond te kopen.

Turijn

Turijn

De belangrijkste pleinen zijn Piazza Castello en Piazza San Carlo. Op het Piazzo San Carlo staat het Ruiter standbeeld van Emanuelle Filiberto van Savoye (uit 1838). het Piazza Castello wordt gekenmerkt door het monumentale Palazzo Madama uit de middeleeuwen, waarin veel kunst uit de regio ligt in het Piemonte museum.

Aan het einde van Via Roma is de ingang van het Koninklijk paleis waarin het koninklijke huis van Savoie heerste.
Parco Valentino. Dit park wordt gekenmerkt door een 16e eeuws kasteel.

Mooi om te bezoeken:
• Basilica de Superga
• Duomo di Torino a Sacra Sindone
• Basilica di Sonsiloto
• Piaza San Carlo
• Castello e Parco del Valentino
• Museo di arte Antica
• Museo delle antiche Egizie di Torino
• Mole Antonelliana
• Juventus Stadion

Door Elisa van ItalieNu