Tremiti eilanden. Ontdek de schoonheid van deze eilanden!

Tremiti eilanden


De Tremiti eilanden vind ik zelf een de “parel” van Puglia. De Isole Tremiti worden gevormd door “Isola di San Domino”, Isola di Caprare, il Cretaccio en Isola di San Nicola. Italienu heeft de trip per boot ondernomen vanaf Vieste. Maar je kunt ook vanaf Rodi Garganico, Peschici vertrekken.

Tremiti

Tremiti

Wij zijn vertrokken vanuit Vieste. Vanuit hier vertrekt de boot naar de Isole Tremiti. De reis naar de eilanden duurt ongeveer twee uur. Dit is op zich al heerlijk en als je geluk hebt kun je nog dolfijnen tegen komen.

De Tremiti eilanden zijn voornamelijk gevormd door kalksteen en klei. De rotsen hebben een witte kleur en steken prachtig af tegen de blauwe kleur van de zee. De rotsen aan de kust hebben een lang proces van erosie ondergaan, waardoor de kusten er ruig en steil kunnen uitzien. Door de erosie zijn er inhammen en rotsen gevormd in bizarre vormen.

Nadat we aangekomen op het eiland San Domino zijn we op een andere boot overgestapt die ons langs de grotten bracht van het eiland. Dit was een spectaculaire ervaring omdat het mogelijk was om binnen te varen in sommige grotten.

Nadat we langs de grotten waren gevaren hebben we een bezoek gebracht aan het eiland San Nicola. Het is een eiland met veel hoogte verschillen.

Vanuit de haven waar we hebben aangemeerd gaan we in een schuine weg omhoog, we lopen door een grote poort, een oude wachttoren, genoemd Cavaliere del Crocifisso. We vervolgen onze weg en komen uit bij Pozzo della Meridiana. We vervolgen onze weg via een grote brede stenen trap die ons naar de kerk Santa Maria a Mare brengt.

Tremiti

Tremiti

tremiti5

tremiti6

Vanuit hier gaan we weer terug naar de haven. Waar we nog even genieten van het eiland in het restaurant met een geweldig uitzicht.

Tremiti

Tremiti

Tremiti

Tremiti

De trip naar de Tremiti eilanden is vooral genieten van het natuurlijk schoon. Vooral de kalkstenen rotsen van de eilanden die tegen het blauw van de zee afsteken zijn geweldig om te zien. Je beleefd deze trip vanuit de zee, doordat je veel op de boot zit en hierdoor een hele andere indruk krijgt. Je voelt je een beetje een met de natuur. Je kunt hier de mooiste foto’s maken.

Meer informatie over deze eilanden.

Door Elisa van ItalieNu