Trentino en Verona. Een prachtige streek!

Trentino en Verona

Verona is een stad waar je verliefd op kan worden. Het is steeds weer een geweldige ervaring om in Verona te zijn.
Indrukwekkend is de brede rivier de Adige. Dit is een vrij brede rivier die dwars door Verona stroomt. Langs de Adige is een diversiteit aan huizen gebouwd. De huizen worden nog mooier door een late of vroege zon. Hierdoor krijg je een warm aparte gloed over de huizen. Wij reden langs ‘de Adige’ omdat we naar de Ponte Scaligero wilde rijden. Wanneer je de rivier oversteekt over deze brug kun je door de stad naar het centrum lopen. De Ponte Scaligero is een bijzondere brug.

Een andere mogelijkheid om in het centrum van Verona binnen te komen is via de grote stadspoort, die zo kenmerkend is voor Verona “De portoni della Bra”. Hieronder doorgelopen kom je uit op het Piazza Bra. Aan de linkerkant van het Piazza zie je talrijke restaurants met enorme terrassen waar iedereen heerlijk kan genieten van de streek producten of van de heerlijke Italiaanse wijn. Aan de rechterzijde zie je het park te midden van de Piazza.

Verona

Verona

Langs de terrassen en park lopend komt je uit op het beroemde Amfitheater van Verona, waar iedere zomer prachtige opera’s worden opgevoerd, zoals o.a. Aida, Carmen, Madama Butterfly.

Een mooi boek met veel informatie is die van Trentino en Verona, geschreven door Evert de Rooij

verona en trentino

Samenvatting

Trento en het nog altijd overwegend Duitstalige Südtirol vormen samen Trentino-Alto Adige, twee gebieden die cultureel totaal verschillend zijn, maar samen een overweldigende natuur delen. In dit boek wordt Trentino ontsloten via de Val d’Adige vanuit Merano en via de Valle d’Isarco vanaf de Brenner. Vanaf het kruispunt Bolzano gaat de reis verder naar het zuiden om in Verona af te sluiten bij de Arena. Bolzano is het industriële, toeristische en culturele epicentrum van Südtirol (Alto Adige), met een oud centrum met uitzicht op de Dolomieten. Merano is een beroemd kuuroord uit de 19e eeuw, waar het goed winkelen is onder de arcades. Trento is de elegantste en mooiste stad van Trentino-Alto Adige, met zijn vele torens en paleizen. En eindpunt Verona, dat net buiten Trentino ligt, is de eeuwenoude stad van Romeo & Julia. Evert de Rooij (1952) studeerde Sociale Geografie, maar reisde als wielerjournalist door de wereld. Hij verloor zijn hart in Italië, waarover hij als freelancer schrijft.

Koop bij bol.com