Umbrie. Het groene hart van Italie!

Umbrie


Umbrie

Umbrië, wordt ook wel het ‘andere Toscane genoemd’. Dat is ook niet zo verwonderlijk want het landschap van Umbrië is adembenemend mooi.De natuur is hier wonderschoon en het landschap lijkt op die van Toscane, de heuvels zijn groen en glooiend. Umbrië is de streek van de Truffel. Dit merk je direct wanneer je in Umbrië bent. In verschillende restaurants worden er veel gerechten met truffel gemaakt. Je bent hier op de goede plek als je van lekker eten en truffels houdt.
lago di trasimeno

De steden die mooi zijn om te bezoeken zijn Assisi, Perugia en Orvieto. Dit is nog maar een kleine greep van steden die je kunt bezoeken. Ook het Trasimeno meer is geweldig om te zien. Het is een rustig meer met veel natuurschoon en mooie uitzichten.

Perugia is een prachtige stad. Het is de hoofdstad van Umbrië. De oude stad kun je ook bereiken via een aantal roltrappen binnen in een oud gebouw. Je komt dan uit in het centrum van het ‘oude’ Perugia. Deze roltrappen zijn de ‘scale rocca paolina’. De Moderniteit verenigt zich hier met het oude gebouw, prachtig om te zien!

scale paolina perugia

Meer informatie over de roltrappen.

De Duomo San Lorenzo is zeker de moeite waard om te bezoeken. Voor deze Duomo staat de gotische Fontana Maggiore.

fontana perugia

Wat kun je verder bezichtigen.
• Porta Augusta
• Duomo van San Lorenzo
• Palazzo dei Priori
• Fontana Maggiore
• Rocca Paolina
• Palazzo Gallenga Stuart
• Etruskische muren
• Middeleeuws aquaduct

Assisi

trappen assisi

Assisi is een geweldig stad die je kunt ook kunt bereiken via een lange trappen. Vele Pelgrims nemen deze trap om zo het centrum van Assisi te bereiken. Wanneer je boven bent heb je een adembenemend uitzicht over Umbrië.

kathedraal assisi

De gebouwen van licht stenen kleur steken prachtig af tegen de blauwe lucht. De kathedraal van Assisi is in oude glorie hersteld na een zware aardbeving in 1997.Tijdens deze aardbeving is de koepel van de kerk helemaal ingestort. Na jarenlang restauratie is de kerk in oude glorie hersteld.

instorten kathedraal assisi

Sint-Fransiscusbasiliek is gebouwd voor Franciscus, met zijn crypte als kernpunt.
Het verhaal van Franciscus is interessant. Hij die afstand deed van alles om in armoede te leven in respect voor de schepping.

Orvieto

orvieto

De kathedraal van Orvieto is een van de mooiste kerken van Italië. De enorme voorgevel is uniek en prachtig beschilderd. De voorgevel is rijkelijk versiert met prachtig gekleurde afbeeldingen.Vanaf de SS71 via het Lago di Bolsena zie je de kathedraal trots boven het dal uitrijzen. Het is een enorme kerk die gelijk veel indruk maakt. Orvieto is leuk om te bezoeken met leuke straatjes en winkeltjes.

Verder leuk om te bekijken:
• Palazzo Papale.
• Torre del Moro. Dit is een 42 meter hoge toren. Wanneer je deze toren hebt beklommen heb je een  adembenemend uitzicht over het landschap van Orvieto.
• Pozzo di San Patrizio. Dit is een waterput, die in de 16e eeuw is aangelegd om de stad van eigen water te kunnen voorzien.

Podere del Buongustaio

B&B Umbrie

Een Mooie B&B in de streek Umbrië is B&B Podere del Buongustaio. Deze B&B ligt verscholen achter de heuvels van het betoverende landschap van Umbrië. Dit is de agriturismo van Adje Middelbeek. Deze B&B een ideale uitvalsbasis voor Umbrië-verkenners en liefhebbers van het Italiaanse leven. En dat alles in een unieke, schilderachtige omgeving. Podere del Buongustaio grenst aan het oude dorp Montegiove. Een dorp dat is gebouwd rondom het 13e eeuwse kasteel “Castello di Montegiove”.

Meer weten kijk op de website www.poderedelbuongustaio.it
of

Booking.com

Boek deze B&B bij Booking.com

Door Elisa van ItalieNu