Alles over Italiaans eten. Blog over Italiaanse recepten, pure passie!

Alles Over Italiaans Eten

Het blog Alles Over Italiaans eten bestaat bijna 5 jaar. Inmiddels is het blog uitgegroeid tot de grootste recepten website in Nederland. We richten ons met dit blog 100% op de Italiaanse keuken. Op onze website proberen we iedereen te inspireren die op zoek is naar een onvervalst Italiaans recept. Hiervoor proberen we een zo volledig mogelijk overzicht van authentieke recepten aan te bieden.

alles over italiaans eten

Naast een zo’n compleet mogelijk overzicht leggen we je bovendien uit hoe je deze recepten op de lekkerste wijze kunt bereiden. We vertellen je precies welke ingrediënten je nodig hebt. Eveneens waar je deze kunt halen en we vertellen je ook hoe je deze het beste moet gebruiken.

alles over italiaans eten

Ontstaan & ontwikkeling

Onze passie voor Italiaans koken is pas echt ontstaan in 2009. Destijds werkte ik in het midden van het land. Door een collega die ook in het noorden woonde  werd ik gevraagd om een keertje te komen eten. Bovendien is deze collega half Italiaans en kookte destijds logischerwijs Italiaans. Als ik het mij goed herinner een pasta gerecht. Toen ik proefde wat hij had gemaakt, wilde ik maar een ding, namelijk zelf ook zo lekker kunnen koken. Zelfs in restaurants at ik vaak niet zo lekker.

Vanaf dat moment heb ik mij volledig op de Italiaanse keuken gestort en alles wat daarbij hoort. Zodoende ben ik het blog begonnen alles over Italiaans eten. Naast lekkere recepten vind je ook veel informatie. Bijvoorbeeld over typisch Italiaanse producten en over de twintig wijnregio’s die het Italiaanse schiereiland telt. Verder zijn we gestart met bloggen over Italiaanse restaurants en typische Italiaanse eetgewoontes. Soms nemen we recepten of typische Italiaanse gerechten nog verder onder de loep.

Jaarlijks proberen we meerdere keren naar Italië te gaan om de Italiaanse keuken nog beter te leren kennen. Overigens hebben we dit jaar de jaarwisseling in Milaan gevierd. Daarna zijn we aan het begin van de zomer in Toscane geweest. Voorts staat er nog een tripje naar Puglia gepland. Tijdens ons verblijf proberen we ons zo goed mogelijk te verdiepen in de lokale keuken. Kortom de inspiratie die we hier op doen, vertalen we door naar de recepten die je op onze website kunt vinden.

 

En verder…

In 2015 heb ik meegedaan aan een Italiaanse kookwedstrijd voor 24 Kitchen tijdens het Italië weekend. Namens 24 Kitchen waren er twee Italiaanse presentatoren, Giovanni Camanita en Roberta Pagnier. Deze waren op zoek naar de beste Italiaanse thuiskok. Uiteindelijk eindige ik tijdens deze wedstrijd als tweede. Logischerwijs was de winnaar een echte Italiaan. Ja, daar kun je tijdens een Italiaanse kookwedstrijd natuurlijk ook moeilijk van winnen!

Verder worden we jaarlijks gevraagd om te jureren tijdens de Bella Vita Awards in de Amsterdamse RAI. Italiaanse ondernemers kunnen tijdens dit event hun producten introduceren op de Nederlandse markt. Door deze producten te laten proeven aan een vakjury kunnen deze worden onderscheiden met een keurmerk.

Contact met Alles Over Italiaans Eten

Heb je na het lezen van dit artikel of het bekijken van Alles Over Italiaanse eten een suggestie of wil je in contact komen? Stuur ons dan gerust een berichtje. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op Social Media of je abonneren op onze nieuwsbrief!

Door: http://www.allesoveritaliaanseten.nl/blog/