Amedei chocolade. Heerlijke lekkernij uit Italie!

Chocolade, wie is er niet dol op?

 

Landschap Toscane

Het landschap van de omgeving.

In Pontedera kun je de chocolade fabriek van AMEDEI bezoeken. Deze fabriek maakt heerlijke ambachtelijke chocolade. Pontedera ligt in een mooi gebied midden in Toscane in de provincie Pisa. Wanneer je deze fabriek bezoekt tijdens je vakantie in Italië, kun je overwegen om dit bezoek te combineren met een bezoek aan Lajatico. Hier kun je het prachtige Teatro del Silenzio bezoeken of in La Sterza de Cantina van Bocelli. De weg die je kunt rijden, is de weg via Ponsacco, Peccioli, Terricciola en La Sterza. Het is ongeveer een half uur rijden vanaf Pontedera.

Amedei chocolade

chocolade amedei

fotobron: Amedei/Sjoerd Banga

Het is mogelijk om de fabriek van AMEDEI te bezoeken. De deuren staan open voor kleine groepen bezoekers. Je gaat mee op reis in de magische wereld van de chocolade. Met deze rondleiding kun je de verschillende processen van het productie meemaken van chocolade en natuurlijk deelnemen aan de chocolade proeverijen. De rondleidingen zijn te boeken van maandag tot vrijdag van 9.30uur tot 17.00 uur. http://www.amedei.it

We kunnen ook van deze heerlijke chocolade genieten in Nederland. Marike Anker, een groot liefhebber van Italië importeert deze chocolade. Marike heeft een grote passie voor Italië en wil graag haar passie delen met anderen. Dit doet ze door middel van Italiaanse producten naar Nederland te importeren met haar bedrijf MariCase. Op deze manier kunnen ook andere liefhebbers van de Italiaanse chocolade en zoetwaren genieten van deze lekkernijen.

Amedei chocolade

foto: Amedei/Sjoerd Banga

MariCase importeert de chocolade van Amedei omdat deze chocolade is van de allerbeste kwaliteit. De oprichtster van Amedei was de eerste vrouwelijk chocolatier ter wereld. De chocolade wordt gemaakt met authentieke machines van soms wel meer dan 150 jaar oud. Zelfs de verpakking wordt ontworpen door de Tessieri familie.

 

Na al het lezen over chocolade: ‘ l’acqua viene in bocca’ of op zijn Nederlands het water loopt je in de mond, wil je waarschijnlijk zelf proeven hoe deze chocolade smaakt. Neem eens een kijkje op de site van http://www.maricase.nl/

Door: Elisa van ItalieNu