La musica del silenzio. door Andrea Bocelli!

La musica del silenzio

La musica del silenzio

Het boek “La musica del silenzio”, geschreven door Andrea Bocelli. Muziek van de stilte.

Naast dat Andrea Bocelli prachtig kan zingen kun je nu een kijkje nemen achter de schermen door het lezen van het boek “La Musica del silenzio”.

Hoe wordt men een ster? Voor fans lijkt het antwoord eenvoudig: sommige mensen worden geboren met een talent dat op het gepaste ogenblik zijn vruchten afwerpt. Dit betekent echter niet dat het leven van iemand die getalenteerd is ook zonder moeilijkheden verloopt.

Dat blijkt uit dit boek, waarin Andrea Bocelli zijn eigen leven verteld alsof het dat van een ander was, dat van een figuur die naar de naam Amos luistert.

Zoals Bocelli komt Amos uit een oude wereld: hij is gehecht aan traditionele waarden, maar ook naïef wanneer hij in contact komt met de werkelijkheid. Hij is nauw verbonden met de natuur en het leven in de buitenlucht en weet er met iedere vezel in zijn lichaam van te genieten.

Het is het verhaal van zijn opleiding, een verhaal dat zich afspeelt in verschillende omgevingen (het oude familiehuis, de school, de universiteit….) en veel personages telt (ouders, vrienden, vriendinnetjes en leermeesters…). Het is ook een verhaal met veel moeilijke momenten, valse starts en aarzelingen, alsof Amos lange tijd bang was zijn eigen weg te gaan.
Uiteindelijk kwam het onverwachte nieuws.

Andrea Bocelli werd geboren in Lajatico, in de buurt van Pisa, op 22 september 1958. Hij studeerde rechten en is een van de meest verbazende fenomenen van de afgelopen jaren. Nadat hij in 1993 het Festival van San Remo voor Nieuw Talent won, veroverde hij de internationale hitparadelijsten.

La musica del silenzio

Samenvatting
De Italiaanse tenor Andrea Bocelli is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een regelrechte muzikale sensatie. Met de verkoop van miljoenen exemplaren van iedere cd die hij uitbrengt, is hij een van de bestverkopende artiesten ter wereld.

In dit boek leest u het verhaal van de sympathieke en verlegen Italiaan, die al jong een voorliefde voor opera en klassieke muziek had. Vooral de passie die daarvan uitgaat, spreekt hem enorm aan. En passie is het sleutelwoord bij deze bescheiden gebleven man; hij weet te genieten van de goede dingen van het leven als eten en drinken, vrienden, paardrijden, skiën en bovenal zijn gezin.

Bekijk op bol.com