Andrea Bocelli. Concert info. Nu ook trouwen in Lajatico!

Lajatico

Teatro del Silenzio

Concert 2019

Datum bekend voor het Concert van Andrea Bocelli in Lajatico.  Teatro del Silenzio. De veertiende editie zal plaatsvinden op Donderdag 25 juli 2019 en Zaterdag 27 juli. Concert met Andrea Bocelli. Aangeraden wordt wanneer je kaarten koopt om de kaarten bij deze verkooppunten te kopen: Vivaticket, City Sound en het info point in Lajatico.

Teatro del Silenzio

Het Theater ligt in Lajatico, Pisa, Toscane. Het Theater ligt ongeveer dertig minuten van Volterra af. In Lajatico vind je het Teatro del Silenzio.

Het theater ligt te midden van de prachtige glooiende heuvels waar Toscane zo bekend om is. Met onder andere de Cipressen die aan weerszijde van de weg staan, wat zo typerend is voor deze streek.

Gedurende het hele jaar is het Theater stil. Maar één keer per jaar veranderd het Teatro del silenzio en komt het tot leven. Dit komt doordat Andrea Bocelli hier een concert geeft. Hierdoor veranderd het eens zo rustige plekje in een levendige oase. Van over de hele wereld komen er vele mensen naar Lajatico om dit spektakel bij te wonen. Daarom wordt het dorp overspoeld door de fans.

Bovendien is op een veld naast het Theater een grote tijdelijk parkeerplaats gerealiseerd. Hierdoor rijden vele auto’s over de heuvels naar de parkeerplaats.

andrea bocelli lajatico

Museum en wijn van Bocelli

Het theater ligt bovenop een heuvel. Voordat je naar boven richting het theater rijdt kom je langs een kleine dorp, La Sterza. Hier bevind zich ook de Cantina van Bocelli, waar de Bocelli wijnen ook te koop zijn. Dit is bovendien een uitstekende wijn. Onlangs heeft Andrea zijn eigen museum geopend in La Sterza. Hierdoor is het mogelijk zijn foto’s, awards en herinneringen van zijn carrière te zien.

Andrea Bocelli is hier geboren en getogen. Daarom kent iedereen hem in het dorp natuurlijk. De mensen vertellen ook graag over Andrea Bocelli. Hij ging hier immers naar school en naar de kerk. Lajactio is een vriendelijk klein dorp.

Trouwen in Lajatico

Het is nu ook mogelijk om te trouwen in Lajatico. Reserveren kan via telefoon of email. Tel. 0587/930109 mail:  servizidemografici@comune.lajatico.pi.it

 e.bardini@comune.lajatico.pi.it

Meer informatie kunt je contact opnemen met  l’ufficio Stato Civile Via G. Garibaldi 5, piano terra. 0f op de website 

Volterra

Vanuit het Teatro del Silenzio kun je in de verte Volterra te zien liggen. Dit is een aanrader om te bezoeken. Bovendien is de weg naar Volterra prachtig om te rijden. De rit duurt ongeveer een half uur met de auto. Echter is het wel een weg met veel bochten, maar zeer de moeite waard met uitzicht over de glooiende heuvels van Toscane.

door Elisa van ItalieNu