Bari Vecchia. De stad van San Nicola!

Bari Vecchia

De hoofdstad van Puglia.

Dit is een van mijn favoriete steden in Puglia. Niet alleen omdat je heerlijk kunt winkelen in de moderne stad, maar vooral omdat ik oud Bari fantastisch vind om in rond te lopen. Bovendien ligt oud Bari aan de haven. Vanuit het hippe centrum kun je langs de boulevard lopen richting de haven. Vanuit hier kun je verder wandelen naar het oude centrum van Bari.

"<yoastmark

"<yoastmark

Oud Bari

San Nicola is de wijk in het oude historische Bari, de bewoners noemen het Bari Vecchia. (Oud Bari). Verder is oud Bari omgeven door antieke stadsmuren.

lifestyle

Het is een feest om door de wirwar aan straatjes van Bari Vecchia heen te lopen. Uiteraard moet je de beroemde Basiliek San Nicola bezoeken wanneer je in Bari bent. Wanneer je aankomt op het grote plein, maakt de grote witte basiliek al gelijk een enorme indruk.Binnen in de kerk direct links staat een beeltenis van San Nicola, de bisschop van Myra. San Nicola is de beschermheilige van de stad. Overigens gaat het hier om dezelfde Sinterklaas waar wij op vijf en zes december zijn naamdag vieren. Echter in Bari vieren de mensen het feest van San Nicola op zes, zeven en acht mei.

"<yoastmark

"<yoastmark

"<yoastmark

In de oude straatjes vindt je niet alleen hier en daar wat souvenir winkeltjes maar ook een Pescheria S. Nicola (een viswinkel). Wanneer we buiten lopen zien we hier en daar bakken buiten waarin
orecchiette worden gedroogd. Dit is de typische pasta uit deze streek. Orecchiette wordt ook wel gegeten met Broccoli en ansjovis.

Castello Normanno-Svevo is het kasteel wat een van de bezienswaardigheden is in Bari. Dit kasteel is waarschijnlijk gebouwd in 1132, die na de verwoesting in 1156 totaal weer is opgebouwd in 1233. Het kasteel is omringd door een slotgracht. Dit kasteel wordt momenteel gebruikt voor tentoonstellingen.

ItalieNu