Bari Vecchia. De stad van San Nicola – Sinterklaas!

Bari Vecchia

De hoofdstad van Puglia.

Bari is de hoofdstad van Puglia. In de moderne stad kun je heerlijk kunt winkelen in de prachtige winkels zoals Cucci, Prada en Armani. Verder vindt je hier ook de winkels die wij kennen in Nederland. Uiteraard kun je op vele plekken lekker eten en een echte espresso of cappuccino nuttigen. Wat heel erg aan te raden is om te bezoeken is Bari Vecchia, de oude stad aan de haven. Vanuit het hippe centrum kun je langs de boulevard lopen richting de haven. Vanuit hier kun je verder wandelen naar het oude centrum van Bari. Bari Vecchia (oud Bari) is omgeven door stadsmuren. Het is een feest om door de wirwar aan straatjes van Bari Vecchia heen te lopen.

San Nicola – Sinterklaas

San Nicola is de wijk in het oude historische Bari. Het spreekt vanzelf dat je de beroemde Basiliek San Nicola moet gaan bezoeken wanneer je in Bari bent. Voor San Nicola ligt een groot wit plein. Wanneer je aankomt op het grote plein, maakt de grote witte basiliek al gelijk een enorme indruk. "<yoastmark Binnen in de kerk direct links staat een beeltenis van San Nicola, de bisschop van Myra. San Nicola is de beschermheilige van de stad. Overigens gaat het hier om dezelfde Sinterklaas waar wij op vijf en zes december zijn naamdag vieren. Echter in Bari vieren de mensen het feest van San Nicola op zes, zeven en acht mei. "<yoastmark

Orecchiette

Wanneer we buiten lopen zien we hier en daar bakken buiten waarin orecchiette worden gedroogd. Dit is de typische pasta uit deze streek. Orecchiette wordt ook wel gegeten met Broccoli en ansjovis.

Castello Normanno-Svevo

is het kasteel wat een van de bezienswaardigheden is in Bari. Dit kasteel is waarschijnlijk gebouwd in 1132, die na de verwoesting in 1156 totaal weer is opgebouwd in 1233. Het kasteel is omringd door een slotgracht. Dit kasteel wordt momenteel gebruikt voor tentoonstellingen.