Bergamo Alto. International Meeting & Landscape design!

Bergamo Alto

Italienu is wederom uitgenodigd door de Italiaanse ambassade om aanwezig te zijn bij een persconferentie.Deze persconferentie vond plaatst in het Instituto Italiano di Cultura per i Paesi Bassi.

International Meeting & Landscape design!

Op deze persconferentie werd het zevende internationale Meeting of Landschap & Garden Design in Bergamo gepresenteerd. Dit evenement zal plaatsvinden van 7 tot en met 24 september 2017 in Bergamo Alto.

Bergamo alto

De persconferentie werd daarom geopend door de Italiaanse ambassadeur de heer Andrea Perugini. Daarnaast was de Burgemeester van Bergamo  hierbij ook aanwezig. Een andere reden wat het evenement bijzonder maakt is omdat het ontwerp zal worden uitgevoerd onder leiding van een Nederlandse architect. Namelijk de landschap architect de heer Lodewijk Baljon. De architect heeft het thema is Cool Landscape voor deze opdracht.

Wat kun je verwachten op dit evenement?

Het Piazza Verde in Bergamo zal het toneel zijn van het gekozen thema door de architect.
Bovendien zal  het interessant zijn voor de vele bezoekers die tijdens deze dagen Bergamo komen bezoeken. Doordat de stad in die periode wat extra’s te bieden heeft.

 

Bergamo Alta

Lodewijk Baljon

De architect verteld op de persconferentie dat hij Bergamo goed bekeken heeft. Waardoor hij tot een besluit kon komen welk thema hij zou kunnen gebruiken in 2017. Daarentegen viel het hem op dat Bergamo twee gezichten kent. Namelijk het gezicht van de bergen en het platteland. Vandaar dat hij een thema wilde bedenken die een dubbele betekenis heeft. Deze dubbele betekenis zal interessant zijn voor de toeristen en voor mensen die willen genieten van dit evenement. Echter zal het ook interessant zijn voor professionals. Immers kunnen de landscape architecten het ontwerp op eigen wijzen interpreteren.
piazza Bergamo Alto
De locatie van het ontwerp is het Piazza Vecchia. Omdat dit is gelegen in het centrum van Bergamo Alto.

Klimaat

‘Een van de belangrijkste issues die belangrijk is voor ons beroep is de klimaat verandering’, verteld Lodewijk Baljon. Immers is het effect van warmte stress is bij iedereen bekend. Wanneer we er voor kunnen zorgen dat het in de stad minder warm is, zou dat geweldig zijn. Hoe kunnen we dat doen? We kunnen namelijk gebruik maken van water en planten. Daarom was het voor Lodewijk van belang om het thema Cool Landscape te noemen.
hopplanten
‘Dit plein leent zich er perfect voor’, verteld Lodewijk verder. Door middel van ballonnen zullen we een soort van plafond creëren. Daarnaast gaan we hopplanten gebruikten die we omhoog liften. Zodat er een soort gordijn ontstaat. De hopplant kennen we daarentegen van het bier. Omdat deze plant wordt gebruikt om bier te maken. Immers geeft de hop geeft de smaak aan het bier. Bovendien hebben ze in Bergamo hun eigen biersoort.
Bier Bergamo

IJs

Special feature dit jaar is een enorm blok ijs. Op het plein zal onder andere een enorm groot ijsblok worden geplaatst. Opdat het mogelijk is voor het publiek om het aan te raken. Echter zal het zal ijs gaan smelten en zal daardoor veranderen van vorm. Gedurende twee weken zal te zien zijn hoe het ijs smelt en veranderd in een eigen kunstwerk. Doordat het blok smelt wordt de invloed van klimaatverandering zichtbaar
ijsblok

Park

Het plein zal veranderen in een soort park. Bovendien is het mogelijk om relaxed te gaan zitten. Er zullen namelijk grote zitkussens beschikaar zijn. Naast dat het een plek is om te relaxen, is het ook mogelijk om van alles te ontdekken. Daanaast zal ’s avonds licht op de ballonnen worden geprojecteerd. Piazza Vecchia wordt een plein in een goede atmosfeer waar het fijn vertoeven is.

cool landscape

cool landscape

Film editie 2016
 

Informatie

Bergamo is een moderne stad met een prachtig historisch centrum. Bovendien is Bergamo omgeven door 4700 hectare groen. De groene omgeving in combinatie met de culturele en zakelijke aspecten  maken de stad de perfecte gastheer voor dit evenement. Het evenement zal plaatsvinden van 7-24 september. Hierdoor zal Bergamo twee weken het toneel zijn van het prachtige landschap architectuur en festiviteiten.

Er worden ongeveer 250.000 bezoekers verwacht. De bezoekers kunnen genieten van de groene pleinen, 9 groene design locaties. 49 evenementen in diverse gebieden. Er zullen rond de 40 sprekers komen uit verschillende landen. Verder zijn er 28 restaurants, bar en winkels te bezoeken.

Voor meer informatie ga naar de website van dit evenement.

Cool Landscape door Lodewijk Baljon

Cool Landscape door Lodewijk Baljon

Door Elisa van ItalieNu

lifestyle