Bergamo. Ontdek Bergamo Alto e Basso!

Bergamo

De stad ligt zo’n 40 km vanaf Milaan. Bergamo is een bijzondere stad. Bovendien bestaat de stad uit een laag en een hoog gedeelte. Anders gezegd Bergamo Basso en Bergamo Alto. Kortom in Bergamo Basso vind je de moderne stad waar je goed kunt winkelen. Daarentegen kun je in Bergamo Alto heerlijk genieten van de mooie pleinen in het Centro Storico.
Bergamo Alto

Het hoge gedeelte van Bergamo, Bergamo Alto, is te bereiken door middel van een vrij steile weg naar boven. Echter kun je deze weg vermijden door met de Funicola (treintje) naar boven te gaan. Maar wij kozen ervoor om te voet naar boven te gaan. Wanneer je te voet gaat zorg er dan wel voor dat je makkelijke schoenen draagt. Het is ook af en toe oppassen omdat op sommige momenten auto’s met grote snelheid naar boven rijden. Dit was daarentegen hilarisch om te zien. Omdat ze met volle snelheid naar boven om te voorkomen dat ze weer naar beneden zouden rollen.

Meer informatie over de Funicolari vind je op de site van de Atb Funicolari

Bergamo Alto

Bergamo

Bergamo

Eenmaal boven gekomen is het uitzicht werkelijk fantastisch. Het oude centrum is zeer sfeervol doordat er veel restaurants, ambachtswinkeltjes en gezellig terrassen te vinden zijn.

In het centrum vind je op het plein Piazza Vecchia de fontein Fontana del Contarini.

Bovendien zijn er ook een aantal mooie kerken te bezoeken. Deze kerken worden ‘I capolavori di citta alta’ genoemd.

Anders gezegd: ‘De meesterwerken van de hoog gelegen stad’.

 

Bergamo

Bergamo

Bekijk de stad online

Maar het is ook mogelijk om de stad online te bekijken. Je kunt namelijk de stad in 360° bekijken. Aangezien op de onderstaande website het mogelijk is om verschillende steden in 360° te bekijken. Waaronder ook de stad Bergamo. Hiermee kun je een goede indruk krijgen hoe Bergamo Alto eruit ziet klik hier voor 360°

"piazza

Bergamo: Privé bovenste stadswandeling met gids

Ontdek de bovenste stad Bergamo, een nog steeds gedeeltelijk verborgen juweeltje van het Italiaanse culturele en architectonische erfgoed. Volg uw lokale gids door oude kronkelende straten en kleine pleinen die met stevige kiezelstenen geplaveid zijn en… Meer informatie over de stadswandeling

Door Elisa van ItalieNu