Bocelli Wijn. Geniet van deze wijn!

Bocelli wijn

Alberto Bocelli

Iedereen kent Andrea Bocelli door zijn prachtige muziek. Zelf ben ik al jaren fan van zijn muziek. Andrea Bocelli geboren en getogen in Lajatico (Pisa). Bocelli is niet alleen bekend om zijn zang maar ook bekend door zijn wijn. In La Sterza is de Cantina van Bocelli gevestigd. Hier kun je natuurlijk de geweldige wijn van Bocelli kopen. De officiële site van de Bocelli wijn

Op het Evenement “Het beste van Italië” 2014, was Alberto Bocelli aanwezig bij de stand van Zivva Wijnen, met de wijnen van Bocelli.

Alberto Bocelli

Alberto Bocelli

LE NOSTRE TERRE. De cantina van Bocelli ligt in het prachtige Toscane (Pisa) in Lajatico. Ze hebben en land van ongeveer 120 hectare. In 2000 is de Broer van Andrea Bocelli, Alberto die zich bezig gaan houden met de Bocelli wijn.

Wij kennen Andrea Bocelli van zijn prachtige muziek. Al jaren ben ik fan van zijn muziek. Andrea Bocelli geboren en getogen in Lajatico (Pisa). Een geweldige plek waar ook het “Teatro del Silenzio” is gelegen te midden van de glooiende heuvels van Toscane. Het is hier prachtig en oorverdovend stil. Dit jaar is er weer een concert met Andrea Bocelli 20 juli 2014. Zijn speciale gast is dit jaar Ennio Morricone.

Op het Evenement “Het beste van Italië” was ik zeer verrast toen ik een grote stand van de Bocelli wijnen tegenkwam. Omdat ik zelf in Lajatico heb gewoond vond ik het erg leuk om te zien dat de Bocelli wijn nu ook in Nederland te koop is. Na het bezoek van de beurs heb ik Marieke Pistoor van
Zivva Wijnen geïnterviewd voor een gast blog bij ItalieNu.

Omdat ik nieuwsgierig was naar het feit hoe ze op het idee was gekomen om de Bocelli wijn naar Nederland te brengen was dit mijn eerste vraag. Hoe Marieke op het idee is gekomen om de Bocelli wijn te gaan verkopen in Nederland.

Bocelli wijnen

Bocelli wijnen

Tijdens een vakantie in Pisa waren zij in de buurt van de woning van Andrea Bocelli. Omdat Marieke van Zivva wijnen een groot fan is van de muziek van Andrea Bocelli waren ze nieuwsgierig geworden waar Andrea Bocelli woont.
Eenmaal voor de deur aangekomen van het huis van Andrea Bocelli vonden de kinderen van Marieke dat ze dan ook maar moest aanbellen. Ze durfde dit niet in eerste instantie maar ze wilde een stoere moeder zijn en trok de stoute schoenen aan om toch aan te bellen. Wat ze niet had verwacht was dat de deur daadwerkelijk zou worden opengedaan. Voordat ze het wisten stonden ze in de tuin van Andrea en kregen ze van het management een foto met handtekening en een mooi fotoboek.

In het hotel terug gekomen vertelde Marieke enthousiast aan de receptionist haar Bocelli avontuur. Het bleek dat de receptionist ook een groot fan van Bocelli was. Hij vertelde dat hij onlangs in een restaurant was, waar Alberto en Andrea binnen kwamen om hun wijnen te leveren. Marieke vroeg het adres van het restaurant omdat ze nieuwsgierig was geworden naar de Bocelli wijnen. Ze had nog niet eerder van de wijn gehoord.

Ze hebben dezelfde avond nog een tafeltje gereserveerd in het restaurant. Tijdens het diner hebben ze de Poggioncino van Bocelli geproefd. Dit is een rode wijn. De rijping van deze wijn duurt 12 maanden en vind gedeeltelijk plaats in Franse eikenhouten wijnvaten. De wijn heeft daardoor een aroma van rijp donker fruit en hout. Een volle, krachtige rode wijn, gemaakt van de druivenrassen Sangiovese, Canaiolo, Malvasia Colorino en Cabernet Sauvignon.
Deze wijn viel gelijk goed in de smaak en ze wilden ook in Nederland genieten van deze wijn. Daarom zijn ze op zoek gegaan naar een importeur in Nederland maar deze bleek er niet te zijn. Zivva wijnen wilden graag het importeur schap op zich nemen en hebben daarom contact gezocht met de Familie Bocelli.

Niet alleen hebben ze contact gezocht met de Familie Bocelli maar ook de August Wine Group die wereldwijd de verkooprechten bezit. Al snel kwamen ze erachter dat het niet eenvoudig is om importeur te worden. Daarnaast wilden ze weten welke andere wijnen door de Bocelli cantina werd geproduceerd.

Bocelli wijnen

Bocelli wijnen

Ze werden uitgenodigd door Alberto en Cinzia Bocelli om de wijnen te komen proeven in La Sterza/Lajatico. De wijngaarden van Bocelli liggen in de beroemde Chianti streek. De broer van Bocelli Alberto en zijn vrouw Cinzia beheren momenteel de Bocelli wijnhandel. Marieke vertelde dat ze zeer gastvrij werden ontvangen. Ook de andere Bocelli wijnen die werden geproefd waren verrassend goed van smaak.
Na deze eerste kennismaking volgde nog veel email contact en bezoeken aan Cinzia en Alberto Bocelli. Na een jaar van het vertrouwd raken met de familie Bocelli mochten ze het importeur schap van de Bocelli wijnen voor hun rekening nemen. Ze mogen nu met hun bedrijf Zivva wijnen exclusief deze wijnen in Nederland verkopen.

Bocelli wijnen

Bocelli wijnen

Marieke zegt verder over Alberto en zijn vrouw dat het geweldige mensen zijn met een enorme passie voor wijnen. Samen houden zij zich bezig met de wijngaard en ontvangen de gasten die de Cantina komen bezoeken. Het is een echte familieaangelegenheid. De moeder van Alberto en Andrea werkt ook nog steeds in de wijngaard. Inmiddels is Alessio, de zoon van Alberto en Cinzia ook werkzaam in het bedrijf. Sinds 1881, verdeeld over drie generaties, maakt de Bocelli familie klassieke Italiaanse wijnen op hun landgoed in Toscane. De Bocelli wijngaard heeft oude wijnstokken, sommige meer dan 70 jaar oud. Daar groeien Toscaanse druivenrassen zoals Sangiovese, Canaiolo Colorino, Malvasia en Trebbiano.
De Cabernet Sauvignon heeft de Bocelli familie ruim 10 jaar geleden aangeplant na eerst een uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar het microklimaat en de bodemsamenstelling. Alle druiven worden met de hand geoogst, zonder irrigatie en er worden geen pesticiden of andere chemische middelen gebruikt.

Bocelli wijnen
Zivva wijnen heeft de volgende wijnen in hun assortiment:
-Sangiovese rosso toscana, 100% Sangiovese
-Le Franette rosso, Sangiovese, Canaiolo Colorino, Malvasia en Trebbiano
-Poggioncino, Sangiovese, Canaiolo Colorino, Malvasia en Trebbiano
-In Canto, 100% Cabernet Sauvignon
-Alcide, 50% Cabernet Sauvignon 50% Sangiovese
-Terre di Sandro, 100% Sangiovese
-Le Franette bianco, Trebbiano, Malvasia
-Mirus, Trebbiano, Malvasia
-Prosecco, 100% Prosecco
Voor een uitgebreide omschrijving verwijs ik graag naar de website van Zivva wijnen

Wat gerechten betreft die goed bij de wijn passen zijn bijvoorbeeld: de heerlijke op eiken gerijpte witte wijn, de Mirus bij Kreeftgerechten. De Franette bianco bij vis. De Franette rosso bij zachte kazen en pastagerechten en de In Canto bij vleesgerechten.
Zivva wijnen zal dit jaar ook aanwezig zijn op de “smaak van Italië” bij Kasteel de Haar, te Haarzuilen. Dit evenement zal plaatsvinden op 23, 24 en 25 mei 2014.

Zivva wijnen heeft een web shop waar de wijnen besteld kunnen worden. Inmiddels zijn er al enkele verkooppunten in Nederland en ze werken er hard aan om door heel Nederland verkooppunten te krijgen waar men de heerlijke Bocelli wijnen kan kopen. Zivva wijnen heeft het exclusieve importeur schap voor Nederland gekregen en dit is contractueel met de familie Bocelli vastgelegd. Dit betekent dat niemand anders de wijnen mag verkopen.
Ze zijn er met recht trots op dat ze de Bocelli wijnen mogen importeren. Ze werken er daarom hard aan om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van deze wijnen. Daarbij merkt Marieke nog op dat ze het fijn vindt dat de mensen de Bocelli wijnen aan het ontdekken zijn en danken hierbij iedereen voor de leuke reacties die ze hebben gekregen.

Bocelli wijnen

Bocelli wijnen


door
Elisa van ItalieNu