Brusagio. een magische plek in de heuvels van Piemonte!

Vakantietip:

Brusagio, een magische plek in de heuvels van Piemonte

Het is alweer wat maanden geleden dat ik vanuit Nederland een overstap naar Italië maakte, Turijn welteverstaan. Een lang gekoesterde hartenwens die maar eens uit moest gaan komen. ‘Waarom Turijn?’ vragen velen me. Ik ben sinds jaar en dag een fervent bezoeker van Italië en heb het land daardoor goed leren kennen. Toen ik voor het eerst een stap in Turijn zetten, werd ik direct overrompeld door de magie van de omgeving: de architectuur, de natuur, het lekkere eten, de ongedwongen sfeer, de veelvoud aan musea en zo ook het verhaal van de stad an sich. En als je dan ook nog eens bedenkt dat Turijn nog niet echt door toeristen wordt overlopen, dan is het daar voor een stukje ‘puur Italië’ goed vertoeven. Kortom: een dikke aanrader als je de stad nog niet hebt bezocht en gewoon eens wat anders wilt dan de bekende Italiaanse steden.

Vanuit mijn werken in Turijn – als marketing professional houd ik mij bezig met het PR matig ondersteunen van Nederlandse vakantie accommodaties in Italië – leer ik veel bijzondere mensen en locaties kennen. Ik ontmoet opdrachtgevers verspreid over heel Italië en krijg dan ook flink wat mooie verhalen mee. Nu is er een locatie die nogal wat indruk op mij heeft gemaakt en waarvan ik simpelweg van mening bent dat het een ontdekken waard is: agriturismo Brusagio!

Een voormalige interieur designer in een voormalige wijnboerderij
Niet geheel toevallig ligt de agriturismo van Brusagio in de heuvels van Piemonte, het is immers een regio waarvan ik vind dat je die echt eens goed moet gaan ontdekken. Het verhaal van de mensen achter deze magische plek is bijzonder te noemen. Rob Lagrouw, gastheer van Brusagio, heeft in de jaren 90 namelijk flink wat furore gemaakt als interieur designer (Dutch Art Design). Om vervolgens zijn succes achter zich te laten en samen met zijn muze Jollie te verhuizen naar een schitterende plek in het noorden van Italië.

Brusagio_plein

In de tegenwoordige tijd doet de voormalige wijnboerderij van Brusagio dienst als een plek waar Rob zijn inspiratie vindt voor het creëren van bijzondere kunstwerken. Daarnaast geldt Brusagio als een ware oase van rust en ontspanning, die Rob en Jollie graag met nu bezoekers delen. Eigenlijk is gewoon met geen woorden te omschrijven waar Brusagio voor staat… Op slechts een steenworp afstand van de kuuroorden van Acqui Terme rijd je richting de heuvels, terwijl links van je de loslopende herten je nieuwsgierig gadeslaan. Eenmaal op locatie aangekomen zul je bemerken dat de accommodatie als een ‘Borgo’ is ingericht: een klein pleintje met daar omheen een aantal appartementen. Het uitzicht over de heuvels is vanuit Brusagio werkelijk schitterend. Als Rob bij aankomst dan ook nog eens de grote middeleeuwse open haard aan steekt en je voorziet van een goed glas wijn en eten van het land, is de ervaring helemaal compleet.

brusagio fietsen

Fietsen door de heuvels van de kampioenen!
Wielrennen… eigenlijk heb ik daar over het algemeen vrij weinig mee. Ook dat werd anders tijdens mijn bezoek aan Brusagio. De heuvels van Piemonte kennen namelijk flink wat wielergeschiedenis, het schijnt zelfs zo te zijn dat de sport er zijn oorsprong vindt. Wat in ieder geval een feit is, is dat er flink wat kampioenen zijn opgegroeid in de regio: Fausto Coppi, Giovanni Gerbi en Constante Giradengo. Er is zelfs een heus wielermuseum in Piemonte te vinden. Dus ben jij wel een liefhebber van de sport? Dan is het mogelijk om de route van de kampioenen vanuit Brusagio zelfs eens vanaf het zadel te beleven. Vast en zeker een schitterende ervaring.

Brusagio_plein1

Tsja… het voelt nu inderdaad een beetje als een PR bericht. Maar het feit is gewoon dat je voor zowel een bezoek aan Turijn als het verkennen van Piemonte bij Brusagio gewoon aan een bijzonder en goed adres bent. Niet alleen kun je de weg naar Genua en Milaan vinden, ook kan de grootste fashion outlet van Europa – Serravalle Scrivia – worden bezocht. Zodat ook een ‘shop till you drop’ een optie is. En dan niet te vergeten dat indrukwekkende gastvrijheid van Rob en Jollie zelf.

Brusagio_gebouw

Inmiddels heb ik al meerdere keren een bezoek aan Brusagio gebracht en ben ik van mening dat velen na mij dit voorbeeld moeten volgen. Vandaar geen uitgebreid bericht over Turijn, maar een niet te missen ‘vakantietip’ voor wie echt voor rust, ontspannen, ontdekken en genieten wil gaan.

Voor meer informatie aanleiding van deze blogpost:

www.brusagio.com
www.roblagrouw.com
www.infopiemonte.eu
www.bnb-promotions.com

Geschreven door Stefano Oosthof, 05.2015.