Rome. Gastblog Citytrip Rome!

Rome


Dit gastblog is geschreven door Christiaan van Citytrips.

Rome is een stad met een lange en rijke geschiedenis. Dit vind je terug in de hele stad. Daarnaast biedt de stad een goede sfeer met over het algemeen een prima klimaat en eigenlijk is de Italiaanse keuken al genoeg reden om een Bezoek te brengen aan Rome.

Als je naar Rome gaat zijn er een aantal praktische tips voor een prettige reis.

 • Je vliegt in 1,5 uur naar Rome, dit is mogelijk vanaf Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven en als je goed boekt heb je al een retour vanaf 100 euro.
 • Als het om eten gaat ben je in Rome aan het goede adres. Probeer pizza, pasta, ijs, espresso en cappuccino maar let wel goed op waar je gaat zitten, controleer van te voren de prijzen op de kaart.
 • Het beste moment om de stad te bezoeken is het voorjaar. Er zijn niet teveel toeristen en de temperaturen kunnen al behoorlijk oplopen.
 • De stad is veilig maar let wel op dat er veel zakkenrollers rondlopen.
  Overnachten in Rome kan op verschillende plekken en natuurlijk is het mooi om de stadskern te overnachten. Uiteraard betekend dat ook gelijk een ander prijskaartje en meer drukte. Als je iets buiten het centrum zoekt kan je voor een scherpe prijs een goed hotel boeken en het voordeel is dat je met de metro snel en gemakkelijk in het centrum komt.
 • Citytrip Rome

  Colloseum

  Wanneer je de vlucht en de overnachting hebt geboekt kan je gaan kijken naar de meest bijzondere plekken die je wil gaan bezoeken. Zoals het Colosseum, het Vaticaan en de Sint-Pietersbasiliek. Vooral voor deze bezienswaardigheden raden wij aan om in ieder geval van te voren een ticket te boeken want de rijen voor de ticket kunnen oplopen tot wel 2 uur.

  Citytrips Rome

  Pantheon

  Rome is een stad waar je gemakkelijk een lang weekend kan verblijven en je zal je er geen moment vervelen. Het kan op sommige momenten wel erg druk en hectisch zijn het is daarom prettig om Rome in 2 dagen te bezoeken. Je hebt voldoende tijd om alle bijzondere bezienswaardigheden te bezoeken.
  Op mijn blog heb ik een uitgebreid blog geschreven over wat je het beste kan doen als je Rome wil gaan bezoeken!

  Citytrip Rome Voor alle informatie over Rome.