De beste Italiaanse ijssmaken.

De Italianen staan bekend om vele producten, waaronder het wel bekende en populaire Italiaanse gelato ijs. Gelato ijs is Italiaans ijs dat op een speciale manier wordt gemaakt, anders dan bijvoorbeeld Nederlands roomijs. Zo worden er in Italiaans gelato ijs minder eieren gebruikt, meer melk en geen room. Hierdoor is het vetpercentage van gelato ijs minder hoog en verschilt het met de smaak van normaal roomijs.

De beste Italiaanse IJssmaken op een rijtje

De beste Italiaanse ijssmaken.

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen favoriete ijssmaken. Maar wat zijn nou eigenlijk de meest bekende en meest populairste Italiaanse ijssmaken? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Mandorla (amandel)

Mandorla is een ijssmaak gemaakt van amandelen. Deze smaak wordt gemaakt van echte geroosterde amandelen door de amandelen fijn te maken tot het een soort pasta wordt. Vervolgens worden er andere ingrediënten aan toegevoegd en wordt er ijs van gemaakt.

Cioccolato Fondente (donkere chocola)

Chocolade is erg populair onder de mensen. Ook onder de ijssmaken valt chocola goed in de smaak. Zeker de extra donkere chocola is een populaire ijssmaak. Deze smaak wordt gemaakt met onder andere cacao poeder en donkere chocola.

Pistacchio (pistache)

Deze smaak staat ook vaak hoog in het lijstje bij de ijs liefhebbers. Pistacchio is een van de vele traditionele gelato ijssmaken en is te vinden in elke ijs zaak waar je naar binnen loopt. De smaak van pistache ijs is vaak wat zoeter dan de originele smaak van pistache en is misschien daarom zo’n populaire smaak.

Stracciatella

Wie kent deze smaak niet? Stracciatella is een van de meest gekozen smaken in alle ijs salons over de hele wereld. Deze smaak is combinatie van vanille ijs gemengd met stukjes chocola. Eigenlijk een combinatie tussen twee hele populaire ijssmaken.

Vaniglia (vanille)

Misschien een hele saai keus, maar vanille is toch echt een van meest gekozen en populairste smaken die er bestaan. Vaak in combinatie met een tweede bolletje van een andere smaak is deze smaak erg lekker.

De beste Italiaanse IJssmaken op een rijtje

Limone (citroen)

Een hele simpele maar toch erg populaire ijssmaak in veel ijssalons. Ook wordt er nog een ander, erg populair drankje gemaakt met de Italiaanse citroen gelato. Namelijk de wel bekende scroppino die je in elk  Italiaans restaurant als dessert kan bestellen.

Puffo (smurfen ijs)

De laatste smaak op onze lijst is het wel bekende smurfen ijs, Puffo op z’n Italiaans. Deze smaak is erg populair onder de jongere doelgroep en is inmiddels in bijna elke ijssalon te koop. De naam Puffo komt dus van de Italiaanse naam voor ‘smurf’ en wordt zo genoemd omdat de kleur van dit ijs fel blauw is. De smaak van dit smurfen ijs kan per salon verschillen maar is vaak te vergelijken met de smaak van kauwgom.

Geschreven door: Quincy van Veen

Lekker ijs om van te smullen. https://ijsijs.nl/.

De beste Italiaanse IJssmaken op een rijtje

Nog meer Italiaanse producten om van te smullen! https://www.italienu.nl/stijlvol-italiaanse-koffie-drinken/