De Fontana zussen. Een fascinerend verhaal!

Een van de fascinerende verhaal over mode vind ik het verhaal van de gezusters Fontana.

De Fontana zussen

De Fontana zussen

De Fontana zussen

Ze groeien op in Italië. De ouders hebben een atelier waar ze kleding maken.
Micol maakte zo klein ze was al kleding voor haar poppen. Haar moeder werd een keer boos omdat ze weer mooie stof had gebruikt voor het maken van een jurk voor haar pop. Het zat er al jong in het gevoel voor creativiteit en mode.
Later als ze groot wordt probeert ze haar eigen ideeën in de mode naar voren te brengen. Dat lukt haar goed. Ze spaart omdat ze graag een atelier voor haar zelf beginnen. Vastberaden om iets te bereiken in de mode.

Ze wordt verliefd, maar deze liefde wordt de vader van haar liefde afgewezen, ze is niet goed genoeg voor de familie omdat ze maar uit een eenvoudig kleermakers gezin komt. Deze liefde houdt daarom geen stand. Ze geeft hem de ring terug de hij had gegeven.

Ze neemt dan het besluit dat ze met het gespaarde geld in Rome een atelier wil openen. Ze wil graag dat haar zussen met haar mee gaan. Na overleg met haar vader en moeder en toestemming van haar vader. Die vindt dat je je dromen moet waarmaken en de uitdaging toch moet aangaan.
Ze gaan naar Rome, waar ze in een atelier gaat werken. Al snel komt de baas erachter dat Micol meer in haar mars heeft en vraagt haar om raad bij het maken van een jurk voor de prinses. De veranderingen in de jurk die waren erg gewaagd en de baas durfde het in 1e instantie niet te laten zien. Maar de vrouw is erg enthousiast. Ze krijgt maar weinig extra voor haar werk en haar baas verdiend er goed aan.

Ondertussen was haar liefde naar Rome gekomen, en ze gaan toch trouwen. Micol blijft sparen omdat ze een eigen atelier wil openen. Op een dag dat Micol thuiskomt, zegt haar zus dat haar man de huur al een paar keer niet heeft betaald. Micol spreekt hem erop aan maar hij zegt dat hij moest investeren in een schrijfmachine. Ze raakt ook zwanger.

Op een dag besluit ze haar man op te halen van zijn werk. Na lang wachten kwam hij niet naar buiten en ze spreekt de portier aan. Hij zegt u man werkt hier al een maand niet meer. Verslagen loopt ze weg. Ze ziet dan dat haar man aan tafel zit met andere vrouwen en hevig kust met een ander.
Ze gaat naar huis en pakt de koffer van hem en zet hem buiten de deur. Maar dat deert haar niet. Samen zijn we sterk zegt ze en gaat volle kracht vooruit.
Een keer moet ze weer een jurk naar haar smaak maken, maar deze vergeet ze in een huis die ze was gaan bekijken uit nieuwsgierigheid om haar eigen atelier te beginnen.

Haar baas boos en ontslaat haar op staande voet omdat de prinses de jurk wilde hebben en zegt ik kom hier niet meer. Ze gaat naar huis, thuis aangekomen wordt er gezegd dat er een pakket was vergeten bij het huis wat ze had bekeken als atelier. Ze had daar haar telefoonnummer achtergelaten voor het geval men het huis zou verhuren. Ze gaat er naar toe en besluit de jurk zelf naar de prinses te brengen.
De prinses gelooft in haar en geeft haar het geld wat het eigenlijk waard is en zo kan ze beginnen met haar atelier. Ze investeert het geld daarin. Dit is het begin van een een glansrijke carrière. Doordat bij toeval ze Linda ontmoet die haar prachtige creaties ziet. En zij gaat trouwen met een bekende acteur en haar jurk laat maken bij Micol wordt ze in 1 klap beroemd en iedereen wil bij haar jurken kopen.
Maar er komt ook ongeluk op haar pad. Haar dochter wordt ernstig ziek tijdens een vakantie. En sterft op 8 jarige leeftijd aan Thyfus. Een vreselijke tragedie en ze wil nooit meer werken. Ze is er helemaal kapot van.

De dokter die de ziekte bij haar dochter constateerde overtuigd haar om toch op reis te gaan. Ze gaat naar Amerika naar een vriendin die ze heeft ontmoet in Rome.
Hierdoor verwerkt ze toch het verdriet. Haar zussen hadden jurken in haar koffer gedaan. Dit ziet haar vriendin en weet Micol te overtuigen om ook daar een show te geven. Dit doet ze. Hierdoor wordt Micol de 1e die de Italiaanse mode brengt naar Amerika. En ze maakt het mogelijk ook om voor de gewone vrouw mooie mode te dragen.

Ze worden zelfs bij de Paus ontvangen. Haar moeder en iedereen van het atelier gaat naar de Paus.
Micol wordt verliefd op de dokter. Ze is nog getrouwd. Maar met behulp van de Paus en haar moeder wordt haar eerdere huwelijk ontbonden.
Helaas wordt haar moeder erg ziek en sterft.

Het verhaal eindigt dat ze trouwt met haar dokter.

Le Sorelle Fontana

Door Elisa van Italienu