De Marken. Ontdek Le Marche in Italie!

De Marken

Le Marche of De Marken ligt midden in Italië tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. In Le Marche vindt u bergen, strand, prachtige oude steden en lieflijke dorpjes, maar ook ongerepte natuur. Het doet denken aan Toscane, maar hier vindt u nog de rust, ruimte en puurheid. De perfecte setting voor het beleven van Italië en genieten.

In het westen van Le Marche vindt u de bergketen van de Apennijnen. Onderdeel hiervan in het zuiden zijn de Monti Sibillini. Het landschap tussen dit nationale park en de kust is hierdoor heuvelachtig en heeft zich ontwikkeld tot belangrijk landbouwgebied. Deze landbouwgronden worden voornamelijk gebruikt voor het telen van fruit, olijven en druiven. Deze druiven worden uiteraard gebruikt voor de productie van wijn.

San Bartolo

San Bartolo

De kustlijn van Le Marche is ongeveer 170 kilometer lang en bestaat uit zand- en kiezelstranden. De kustlijn wordt onderbroken door woeste rotskust genaamd Monte Conero ten zuiden van de regionale hoofdstad Ancona, en door Monte San Bartolo ten noorden van Pesaro.

Ben je een liefhebber van Italië, houd je van de heerlijke zon, het heerlijke eten en .. de Italianen? Dan mag je zeker Le Marche niet missen. Wanneer je niet zoveel tijd hebt om alle delen van Italië te bezoeken dan is Le Marche een goede keus. De Italianen zelf noemen het ‘Italië in het klein’ omdat je in deze regio al het goed van Italië aantreft.
 

Cultuur

Qua cultuur valt er veel te zien en te beleven. Natuurlijk de mooie steden zoals Urbino en Ascoli Piceno maar natuurlijk ook de vele festivals die er in de zomer plaats vinden. Zo zijn er grote opera festivals in Pesaro – alles van Rossini- en Macerata. Hier vindt het optreden plaats in het ‘sferistico’ een prachtige arena. Maar ook modernere muziek vind je er veel, zoals het Jazz festival in Fano en de jaren ’50 herleven in Senigallia.

De Marken

Ascoli Piceno

Juist doordat het veel Italianen trekt is het voor de Nederlander (en Belg) soms wat lastig een prettige accommodatie te vinden. De Nederlander stelt toch andere eisen aan bijvoorbeeld terras, buitenmeubilair, keuken etc. Grootse verschil komt omdat de Italianen er eigenlijk alleen maar slapen terwijl Nederlanders er echt verblijven.

Vivere e Gustare heeft met dat idee een groot aantal Vakantiehuizen en Agriturismo’s geselecteerd die voldoen aan de Nederlandse eisen en wensen. Tevens vindt je hier een schat aan informatie over de streek Le Marche.