De smaak van Italie.

De Smaak van Italie

Nazomer 2019

 

De nieuwste editie van de smaak van Italië is weer beschikbaar. Benieuwd naar dit gloednieuwe nummer?

 

 Vakantie!

Langs de oevers van Lago di Bolsena

De Australische foodie Alice Adams woont in Rome en gaat zo vaak mogelijk naar La Tuscia, een landelijke streek met een zacht glooiend landschap. Samen met fotograaf Sofie Delauw toert ze langs de oevers van Lago di Bolsena.

Bron: https://www.desmaakvanitalie.nl/

Plattelandsidylle: dit gezin verruilde de stad voor Piemonte

Jarenlang leefde Katrien Van Deuren op het hectische ritme van de stad. Vier jaar geleden gooide ze het roer om. Ze verhuisde met haar man en kinderen naar een boerderij op een eenzame heuvel in Piemonte, waar alles langzaam gaat. ‘Slow living betekent niet dat je niets doet, maar dat je dat wát je doet, met aandacht doet.’

Bron: https://www.desmaakvanitalie.nl

Interview met Ilja Leonard Pfeijffer

Redacteur Inger reisde af naar Genua en sprak met schrijver Ilja Leonard Pfeijffer over de schaduwzijde van toerisme, zijn leven in Italië en zijn hekel aan teenslippers. ‘Italië loopt voor qua toerisme. Hier kun je al veel langer zien wat er misgaat’.

Bron: https://www.desmaakvanitalie.nl

30 jaar Slow Food

Hoe regionaal koken dankzij Italië een wereldwijde trend werd. In Italië bestaat sinds 1989 de Slow Food-beweging, die inmiddels honderdduizenden internationale aanhangers heeft. Het Amsterdams-Italiaanse restaurant Pianeta Terra is een van de eerste in Nederland. ‘Ik geef mijn gasten meer mee dan een goedgevulde maag.’

Win een Slow Food-diner voor twee!

Win een heerlijk 4-gangendiner inclusief wijnarrangement voor twee personen bij Pianeta Terra! Zo doe je mee met deze winactie!Elke dag pizza!

In de winkel

Bestel het nieuwste nummer van De Smaak van Italië
Koop hem in de winkel, of bestel ‘m vanuit je luie stoel in onze online shop.

Deze nieuwe editie van de Smaak van Italië te koop bij AKO, Bruna, Albert Heijn, etc en is online te bestellen. Wil je geen editie meer missen? Neem dan een abonnement!