De smaak van Italie.

De Smaak van Italie

Stedenspecial: dit staat er in de voorjaarseditie 2019 van De Smaak

De nieuwste editie van de smaak van Italië is vanaf 19 februari weer te koop in de winkels. Benieuwd naar dit gloednieuwe nummer?

 Vakantie!

Inhoud!

In dit nummer van 2019 de mooiste citytrips voor deze lente in een 5 steden special. In dit magazine vind je dan ook uitgebreide reportages over Bologna, Florence, Matera, Palermo en Turijn. Plus dé Italiaanse restaurantgids van Amsterdam en nog veel meer…

Bologna: culinaire hart van Italië

Smaakredacteur Inger ging naar terug naar Bologna, de Noord-Italiaanse stad waar ze heeft gewoond en die steeds vaker op de radar verschijnt als hét culinaire hart van Italië. De laatste inside-tips deelt ze hier.

Matera: culturele hoofdstad 2019

Een halve eeuw geleden nog een verlaten grottenstad, dit jaar culturele hoofdstad van Europa Matera heeft een roerige jaren achter de rug en wordt dankzij een nieuwe generatie bewoners in no time op de kaart gezet.

Restaurantgids Amsterdam

Voor de laatste editie van La città, Italië in Nederlandse steden, duiken we in onze eigen stad: Amsterdam, waar ook de Smaakredactie gevestigd is. Fijne Italiaanse adressen schudden wij natuurlijk zo uit onze mouw. Om niet teveel in ons eigen straatje te blijven hangen, vroegen we Maartje Diepstraten − die voor haar blog Barts Boekje van de ene naar andere hotspot rent − de ultieme Italiaanse restaurantgids samen te stellen.

Toscane met kids in 14 tips

Toscane blijft de populairste regio voor een vakantie in Italië. Redacteur Irene bracht er met haar gezin diverse zomervakanties door en deelt haar tips.

Palermo

De hoofdstad van Sicilië heeft door de eeuwen heen veel bewoners gekend, van de Spanjaarden en Arabieren tot de Noormannen en Bourbons. Dat maakt Palermo een schitterend ratjetoe van verschillende kleuren, bouwstijlen, verhalen en smaken. Doorkruis samen met tekstschrijver Alice Adams in 24 uur het meest dynamische stukje van Italië.

Plus…
recepten uit de boerenkeuken van Nigel Slater, Jansen & Jansen over olijfolie, de mooiste slaapadressen in Puglia, Toscane en de Dolomieten en nog veel meer.

In de winkel

Bestel het nieuwste nummer van De Smaak van Italië
De nieuwe editie ligt vanaf 19 februari in de winkel, of bestel ‘m vanuit je luie stoel in onze online shop.

Deze nieuwe editie van de Smaak van Italië te koop bij AKO, Bruna, Albert Heijn, etc en is online te bestellen. Wil je geen editie meer missen? Neem dan een abonnement!