Donna Leon. De 25e zaak voor commissario Brunetti!

Donna Leon

Een mooi boek dat zich afspeelt in Venetië.

Donna Leon

De 25e zaak voor commissario Brunetti

Tijdens een fundraisingdiner van de Venetiaanse beau monde raakt commissario Brunetti in gesprek met de oude Contessa Lando-Continui. Het gesprek gaat over haar kleindochter. Tijdens het gesprek vertelt ze dat  de vijftienjarige bijna verdronk. Ze liep daardoor een hersenbeschadiging op. Echter heeft ze zich nooit neergelegd bij dit drama. Daarom zoek ze antwoorden op haar vragen. Brunetti belooft uit medelijden met de Contessa de zaak nog eens te bekijken. Hij wil ontdekken of het inderdaad een zaak is.

Het verhaal tekent zich af te midden van de dagelijkse drukte van het Venetiaanse leven. Alhoewel de vrouw nog jong is raakt ze gevangen in een eeuwige jeugd.

Venetiaanse politie

Commissario Guido Brunetti van de Venetiaanse politie onderzoekt een oude zaak op dringend verzoek van de grand Contessa Lando-Contínuí. Bovendien is ze een goede kennis van zijn schoonouders. Daarbij gaat het om de bijna verdrinking van haar kleindochter Manuela. Die daarbij ernstige hersenschade heeft opgelopen. De Contessa gelooft niet dat dit een ongeluk was. Brunetti gaat er op zijn bekende, bedachtzame manier achteraan.

Zoals gewoonlijk gaat een groot deel van het verhaal over wat hij meemaakt met zijn vrouw Paola en hun kinderen. Alsmede zijn baas Vice-Questore Patta en diens secretaresse Signora Elettra en zijn medewerker, inspecteur Vianello.

Die mix van onderzoek en beschrijving van het dagelijks leven van Brunetti in Venetië blijft boeiend. Mede dankzij het vakmanschap van de schrijfster. Overigens is dit een deel in een reeks rond commissario Brunetti in Venetië. Bovendien is elk deel prima zelfstandig te lezen. Overigens woont de Amerikaanse auteur (1942) al vele jaren in Venetië.