Elba. Een verrassend eiland met veel mogelijkheden

Elba

Oftewel het grootste eiland van de Toscaanse Archipel. Daarbij ligt het eiland vlakbij Livorno met de hoofdstad Portoferraio.

Moby

Vanaf Piombino (Toscane) is het mogelijk om de boot te nemen naar het eiland het eiland Elba. Vervolgens kun je vanuit hier met de ‘MOBY’naar Portoferraio gevaren, wat ongeveer 1 uur duurt. Daarnaast is het mogelijk om je eigen auto mee te vervoeren op de boot. Overigens mag je de auto zelf parkeren op de boot in een speciale parkeerruimte. Uiteraard is het niet toegestaan om in de auto te blijven tijdens de overtocht naar Porteferraio.

Desalniettemin is de ‘MOBY’ voorzien van een grote lounge ruimte waar je kunt verblijven tijdens de reis. Ofschoon er diverse breedbeeld tv’s hangen, kun je natuurlijk ook van het uitzicht genieten. Bovendien kun je een cappuccino, wat lekkers of iets anders krijgen bij het restaurant. Indien het mooi weer is kun je boven op het dek van het uitzicht genieten. Meer informatie over de overtocht met de MOBY

 

Elba

Overtocht naar Elba

Portoferraio

Portoferraio

Casa Vacanza Nonna Maria

Overigens verbleven wij in een twee kamer appartement met fantastisch uitzicht op de zee. Bovendien konden we ’s avonds het eiland Corsica zien. Daarbij werd dit versterkt toen de lichten van de huizen en de straatverlichting aangingen op het eiland. Overigens is het een ideale plek om tot rust te komen.
Elba uitzicht1

 

Strand van ‘S. Andrea’

Het strand is binnen vijftien minuten te bereiken vanuit het appartement. Tevens is het mogelijk om te lunchen in het restaurant/bar die zich hier langs het mooie strand bevindt. Daarnaast kun je hier een strandbed met parasol huren. Wat trouwens ook erg leuk is, is om zelf de buurt te verkennen met een boot. Deze kun je huren bij http://www.danielerent.com . Voorts verhuurt hij ook strandbedden, kano’s, waterfietsen en windsurfplanken.

Hotel Cernia

Na een dag strand gingen we gingen wat drinken bij hotel Cernia. Omdat wij dit een hele leuke plek vonden om te genieten van een glas prosecco. Terwijl we dit deden was het mogelijk om gebruik te maken van WIFI, wat gratis was. Zodoende konden we onze email bekijken. Daarbij kregen we bij de prosecco diverse heerlijke hapjes. Kortom een gezellige plek met gastvrije mensen.

Watersport

Liefhebbers van water en van duiken, kunnen op Elba hun hart ophalen. Daarbij zijn er diverse mogelijkheden om duiktochten te maken. Daarnaast is er voor degene die niet van duiken houden maar toch graag een kijkje willen nemen onder water is er een andere mogelijkheid.

Vanuit Marciana Marina kun je een boot trip maken met een speciale boot. Oftewel met de  Panoramische boot de “Nautilus”. Vervolgens kun je vanaf de bodem van de boot door een grote glazen wand de flora en fauna bewonderen van de zee. Voor meer informatie kunt u de website van Aguavision bezoeken

 

Kustlijn elba

Kustlijn elba

Napoleon

Het is zeer de moeite waard om een bezoek te brengen aan het oude centrum van Portoferraio. Verder kun je vanuit het oude centrum naar het ‘Huis van Napoleon’ lopen. Daarbij is het ‘huis van Napoleon’ te bezoeken voor 3 euro. Overigens verbleef Napoleon hier toen hij was verbannen naar Elba. Hij zette voet op Elba op 4 mei 1814. Daarna werd hij tot keizer van het eiland benoemd.

Portefarraio

Voorts hebben we in Porteferraio een Enoteca ontdekt. Deze Enoteca heeft een groot assortiment van producten van het eiland Elba. Het adres is Piazza Marinai d’italia – 57037 Porteferraio.

Enoteca Porteferraio

Wat overigens ook leuk is, is om bij de plaatselijke Cantine wijn voor een goede prijs wijn te kopen. Cantine Mazzei. G. Battani, Marciana Marina.

Tips

Hierna volgen een aantal leuke restaurants in de buurt:
• Osteria del Noce. Het is wel verstandig om van te voren te reserveren.
• Ristorante pizzeria sophie via del passatoio , 57030 Pomonte, Toscana, Italy
• Pizzeria/spaghetteria. La Scaletta – Via della Fossa 6, 57033 Marciana Marina (LI)Tel. 0565 997071

Elba een eiland met veel mogelijkheden!

elba4

elba3

elba2

Alba

Elisa van ItalieNu

Outlet