Emigreren naar Italië!

Gastblog over emigratie!

emigreren naar italie

Buongiorno a tutti,

Leuk om een stukje te mogen schrijven voor mensen die, net als wij, een passie voor Italië hebben! Onze passie was zelfs zo vurig, dat wij na jaren wikken en wegen, besloten hebben huis en haard in België achter ons te laten en het avontuur aan te gaan in ‘Il Bel Paese.’ We zijn naar Lonato del Garda verhuisd in November 2017 en hebben er nu dus al ruim een jaar ‘avontuur’ opzitten. We waren 15 jaar geleden al geëmigreerd van Nederland naar België, maar dat voelde toch niet helemaal als een echte emigratie; de taal bleef natuurlijk gewoon hetzelfde (ok, ik geef toe dat het Vlaams in het begin soms ook wel wat lastig te volgen was), mijn man bleef in NL werken en naar familie was het maar een uurtje rijden.. 

Onze ‘echte’ emigratie

Maar in november 2017 was het dus zover, dit keer een ‘echte’ emigratie, naar een ‘ver’ land, met een andere taal, ver van familie en vrienden, een grote aanpassing voor onze kinderen en last but not least het opgeven van heel veel zekerheden! Ik had van tevoren alles uitgeplozen wat er maar uit te pluizen valt, ik noem het doortastend, mijn man noemt het controlfreak. Natuurlijk had ik alle mogelijke boeken verslonden, ook vele van ervaringsdeskundigen, alle mogelijkheden uitvoerig bestudeerd en geanalyseerd en op internet allerlei verhalen gelezen, met vaak als onderwerp de vreselijke bureaucratie die er heerst in Italië. We waren dus op het ergste voorbereid..

Vind je het leuk om verder te lezen over onze avonturen van het afgelopen jaar en de avonturen die nog komen gaan? Schrijf je in op onze nieuwsbrief via www.lagoproperties.com

Lago Properties

Wat ik wel al graag wil verklappen is dat wij een internationale real estate portalsite hebben opgestart, Lago Properties. Met onze ervaring als vastgoed makelaar en grafisch vormgever/webdesigner in BE en NL, kunnen mijn man en ik met Lago Properties beiden werken aan onze passies; vastgoed en vormgeving.

Ben je op zoek naar je droomhuis in het prachtige merengebied in Noord Italië? Vindt het op www.lagoproperties.com

Het beste overzicht van huizen

We hopen dat u zult genieten van onze portalsite, speciaal ontworpen om een ​​overzicht te krijgen van de beste huizen die te koop staan, aangeboden door zowel makelaars als particuliere verkopers. Op Lago Properties vindt u woningen voor elke behoefte en elk budget. Of u nu op zoek bent naar een klein vakantiehuisje om af en toe te ontsnappen en te genieten van de gastvrijheid van onze regio’s en de prachtige omgeving, of als u op zoek bent naar een villa aan het meer met een prachtig uitzicht of een investering op lange termijn. Lago Properties toont een grote verscheidenheid aan huizen, appartementen en villa’s in de buurt van het Gardameer, Comomeer, Lago Maggiore, Iseomeer, Idromeer, Meer van Varese,  Luganomeer en het Ortameer.

Onze portal site is volledig onafhankelijk en biedt u een manier om in direct contact te komen met de makelaar of verkoper. U vindt er belangrijke informatie over het koopproces in Italië, aankoopkosten, belastingen etc. We bieden u ook, indien u dat wenst, een professionele en onafhankelijke begeleiding tijdens het gehele of een deel van het aankoopproces. Als u advies en/of begeleiding nodig heeft (taalbarrière, hulp bij het regelen van bureaucratische zaken, vergunningen, contacten met advocaat, geometra, aannemer etc) aarzel niet en neem contact met ons op via info@lagoproperties.com

We hopen u snel te ontmoeten! A presto!

Bart & Barbara Zwaard

lago properties