Ennio Morricone overleden

De Italiaanse krant opent met: Ennio Morricone overleden, de filmwereld rouwt om de meester van de soundtracks

De wereldberoemde Italiaanse componist Ennio Morricone is overleden. Hij is ten gevolge van een val waarbij hij zijn dijbeen heeft gebroken overleden. De componist is 91 jaar oud geworden. De begrafenis heeft al in besloten kring plaatsgevonden.

Deze componist heeft geschiedenis geschreven met zijn wereldberoemde muziek. zoals ‘a Fistful of Dollars, Mission , Once upon a time in America, Nuovo cinema Paradiso‘. Muziek die zo herkenbaar is voor iedereen. Wanneer je de klanken van een van zijn composities hoort weet je precies dat het van hem is.


Zijn 78-jarige carriere werd bezegeld met een Oscar. Na twee Oscar-nominaties voor Mission ( Roland Joffe , 1986) en The Untouchables ( Brian De Palma , 1989) te hebben ontvangen, behaalde hij eindelijk zijn carrière Oscar in 2007. Een briljante man die een groot erfgoed achterlaat in de muziekgeschiedenis. Op 10 november 1928, studeerde Morricone af aan het Conservatorium van Santa Cecilia in trompet, compositie, instrumentatie, bandregie en koormuziek.

{}
https://www.repubblica.it/spettacoli/musica/2020/07/06/news/musica_e_morto_ennio_morricone-261097180/
President van Italië samen met Ennio Morricone