Feest Federicus. Altamura in Middeleeuws jasje!

Feest Federicus

Dit jaar zal het feest van 25 april tot en met 28 april 2019 plaatsvinden. Ieder jaar wordt het feest populairder. Bovendien werken er veel vrijwilligers mee aan dit evenement. Je kunt dan denken aan: grafische ontwerpers, kostuum ontwerpers, acteurs, choreografen, historische onderzoekers, en mensen met verstand van muziek.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Bij dit evenement moet van alles worden geregeld. Het is inmiddels erg groot geworden, dus de logistiek is erg belangrijk. Bovendien moet alles kloppen cultureel en historisch gezien.

Daarnaast moet er van alles geregeld worden voor de de spellen die worden gespeeld en de artiesten die meedoen. Hierbij staat de gastvrijheid hoog in het vaandel. Het promoten een groot onderdeel van het evenement. Uiteraard zijn alle buitenlandse vakantiegangers van harte welkom.

Wat is er te doen?

Er is van alles te zien tijdens dit evenement. Hierbij kun je denken aan demonstraties van oude ambachten of gerechten die op straat worden klaargemaakt. Het geheel wordt voorzien van veel zang en dans. Er is overal wel wat te doen. Met het overvolle programma worden de straten van Altamura tot leven gebracht.

Feest Federicus in Puglia

Hoe is dit feest ontstaan?

Op de terugtocht van zijn zesde kruistocht van Frederick II van Zwaben,  kwam hij langs de Murgia. Onmiddellijk werd hij was gegrepen door de schoonheid van de plaatsen rondom de Murgia. Bovendien vond hij het milde klimaat van de Murgia heuvels erg aantrekkelijk. Daarom besloot hij om een kathedraal te bouwen in 1232. Vervolgens resulteerde het dat vele bewoners van omliggende dorpen bij elkaar kwamen.

Altamura feest

Altamura feest

Eerbetoon

Eeuwen later hebben de mensen ter eerbetoon van Frederick II het festival georganiseerd. Dit festival vindt plaats zoals eerder genoemd, in Altamura. De hele stad komt tot leven tijdens dit middeleeuws festival, er is immers veel te zien en te doen.

Altamura feest

Altamura feest

Overigens valt er veel te ontdekken in Altamura. De stad heeft rijke historische, architecturale bezienswaardigheden te bieden, zoals de Katedraal. In het oude centrum van Altamura zijn er veel doodlopende straatjes te vinden, claustri genoemd. In deze straten vindt één keer per jaar een feest plaats. De claustri zijn dan prachtig versiert, het mooiste versierde straatje wordt verkozen tot winnaar.

Voor meer informatie over dit evenement kunt u de site bezoeken van Fredericus