Festa della Repubblica. Nationale feestdag in Italie!

Festa della Repubblica

Op 2 juni 2018 is het een feestdag in Italië. Namelijk ‘Festa della Repubblica’. Bovendien wordt het feest voor de 72ste keer gevierd.

Alexanderstraat – Parkstraat

Fanfare Bersaglieri

Ter gelegenheid van deze feestdag was het dit jaar mogelijk om de parade te zien.
Te weten “I Bersaglieri”, Fanfara A.N.B. Sezione Altamura. Overigens is dit een band van twintig militairen, gekleed in traditionele militaire kostuums.

Fanfare Bersaglieri

De parade werd gehouden in het centrum van Den Haag, namelijk op Plein 1813. Vanuit hier begon de parade om 10.30 uur. De route ging via – Alexanderstraat – Parkstraat – Lange Voorhout – Toernooiveld – Lange Houtstraat – Plein. Het eindigde ongeveer rond 11.00 uur

Parade in Italie, Altamura

 

Festa della Repubblica

Bron: Roma Tody

Referendum

In 1946 rond 2/3 juni vond er een referendum plaats waarin de Italianen gekozen hadden voor een republiek. Hierdoor werd de monarchie afgeschaft. Zodoende is het een belangrijke dag in de geschiedenis geworden.

Ter ere van de Republiek wordt sinds 1948  een militaire parade gehouden in Rome. Tevens wordt er ook een krans gelegd voor de onbekende Soldaat. Aangezien deze onbekende soldaat symbool staat voor alle gevallenen in de oorlog die nooit zijn erkend.

Een van de meest spectaculaire momenten van de parade is met name wanneer de straalvliegtuigen overvliegen. Omdat de lucht achter de vliegtuigen zicht vult met de Frecce Tricolori, de kleuren van de Italiaanse vlag. Uiteraard is dit is zeer spectaculair om te zien.
Andrea Bocelli zingt het Volkslied in 2017. Nadat hij het lied heeft gezongen, vliegen de straalvliegtuigen over met de frecce Tricolore, Spectaculair!!

PARATA 2 GIUGNO 2017 INNO BOCELLI E FRECCE TRICOLORE FESTA DELLA REPUBBLICA

Italiaanse ambassadeur