Gargano Vieste. Trips naar deze parel in Puglia!

VENI VIDI VIESTE

Gastblog van Marlou Boelens

VENI VIDI VIESTE

Marloe Boelens

Gargano

Trips naar Vieste!

MISSIE van Marlou: Door middel van trips naar Vieste organiseren zodat  Vieste iets “toegankelijker” wordt voor liefhebbers van een authentieke vakantie mét en dóór locals. Dit alles samen met een netwerk van vrienden aldaar zodat  zij er baat bij hebben.

Bovendien is Vieste mijn favoriete stadje in Gargano, Noord Puglia. Overigens wordt de Gargano ook wel het groene spoor van de Laars genoemd. Verder heeft de Gargano een groot natuurgebied, het Foresta Umbra. Daarnaast heeft het gebied een prachtige, grillige kustlijn en lange stranden. Tevens  kent deze regio diverse stadjes waarvan Vieste de parel is én de meest oostelijk gelegen plaats van heel Italië.

Gargano

Vieste zit in mijn hart, daarom ben ik er regelmatig. Daarbij verkoop ik de lokale olijfolie van vrienden. Uiteraard omdat de olie (h)eerlijk is, maar bovendien om de bewoners van dit gebied ondersteuning te bieden die zij goed kunnen gebruiken. Daarnaast vind ik dat meer mensen deze prachtige omgeving mogen leren kennen. Zodoende werk ik samen met een netwerk van vrienden en locals aan een mooi aanbod van trips, themareizen en excursies naar Vieste.

Olijfolie

Hierbij kun je denken aan een trip van een paar dagen tijdens de olijfoogst in november. Vergezeld van de familie ga je naar de boomgaard om hen te helpen plukken. Daarna ga je gezamenlijk eten op het land met de arbeiders. Bovendien leer je alles over het persen van de olijven. Uiteraard kun je ter plekke de eerste olie proeven en misschien zelfs een olijfboom adopteren. Kortom: het kan binnenkort allemaal onder begeleiding van onze vrienden de familie Medina en mijzelf (indien gewenst) als gids en tolk.

Vakantiepark

Of een heerlijk weekje in een kleinschalig vakantiepark mét zwembad. Deze worden gerund door de Medina’s, vlakbij zee met mooie lange stranden. Daarbij kun je excursies maken naar het centro storico, welke te voet is te bereiken. Natuurlijk kun je de mercato bezoeken, workshops orecchiette maken of met een gids wandelen of mountainbiken in de Foresta Umbra!

Het klimaat is heerlijk, de omgeving mooi en rustig. Alles is mogelijk. Ik ken de beste aperitivi bars en pizzeria’s, de stad en de omgeving met veel geheime adresjes. Én….. gewoon luieren en genieten kan natuurlijk ook, niets is verplicht.

 

sabbiadoro

Wat nog meer te ontdekken….

Buiten Vieste heeft Gargano nog meer te bieden zoals Monte Sant’Angelo, het beroemde bedevaartsoord op de berg, is bijvoorbeeld ook een mooie dagtrip.

Vieste staat bij Italianen bekend als echte vakantieplaats. Overigens hebben buitenlandse toeristen het stadje nog niet ontdekt. Mede gezien doordat het net iets lastiger te bereiken is dan bijvoorbeeld het veel bekendere Polignano a Mare. Nederlanders vinden het vaak  te ver rijden of te ver van de luchthavens Bari en Pescara. Terwijl dat reuze meevalt. Voor wie geen auto wil huren hebben we een goede transfer vanaf Bari kunnen regelen. Het is daardoor mogelijk om een prachtige route door het grootste zoutwinningsgebied van Europa en door de prachtige bergen/krijtrotsen van Gargano te maken. Mét koffiestop. Voor deelname van deze route is wel een minimum van 8 deelnemers vereist.

Vieste

VOOR WIE:

Natuurlijk voor elke Italië liefhebber. Voor wie zich even Italiaan wil voelen en wil opgaan in Italiaans gezelschap. Betaalbaar, zonder poespas. Simpel en basic: een unieke ervaring op een plek waar je zelf niet zo gemakkelijk komt. De opbrengst komt ten goede aan de families en vrienden die erbij betrokken zijn. Ik bemiddel voor hen omdat ik van mening ben dat meer mensen deze mooie plek mogen ervaren. Je kunt me ook benaderen voor advies of informatie over Vieste. Ik help je graag.

Olijfoogst maak het zelf mee!

Onze  eerste trip staat al op de planning : 19-23 november olijfoogst. Er zijn nog een paar plaatsen.

Saluti,

Marlou Boelens

www.soprattutto.nl

https://www.facebook.com/venividivieste

info@soprattutto.nl

0648033099

 

 

 

 

Nog meer Vieste