Gastblog. Van Ligurie tot Toscane!

Gastblog

Van Ligurie tot Toscane!

In dit korte verhaal deelt Karin haar ervaringen die ze meegemaakt heeft in Italië Met de lezers van ItalieNu.

In het afgelopen jaar zijn mijn man en ik begonnen met een renovatie van een gedeelte van ons huis in Ligurië. Een leuke intensieve klus, die veel van onze aandacht vraagt. Voor de afwisseling en ontspanning hebben we in de zomervakantie de bouwplannen van ons gastenverblijf in Ligurië even gelaten voor wat het was en zijn vertrokken voor een week Toscane.

We hebben veel gezien en gedaan waaronder een bezoek aan een steenhouwerij in Volterra, een bezoek aan Siena, de mozaïektuin ‘Il giardino dei Tarocchi’en als afsluiting een openlucht concert van Bandabardò in Perugia (Umbrië). Deze speelse band heeft in 2014 een nieuw album uitgebracht onder de titel L’Improbabile.

Bandabardo

Bandabardo

Wij zijn beiden gecharmeerd van deze Italiaanse zangers die samen een Florentijnse groep vormen met voornamelijk akoestische rock en folk muziek. Op de dag van het concert regende het pijpenstelen en het bleef regenen. Vol goede moed reisden we naar de plek waar we de tickets konden halen dichtbij het concert terrein. Mijn man stapt vrolijk naar binnen om vervolgens teleurgesteld naar buiten te komen zonder tickets. Het concert was afgelast in verband met de vele regen en verschoven met vijf dagen. We zouden nog maar 1 nacht onze accommodatie hebben. Onze bijzondere afsluiting van ons verblijf zagen we in het water vallen.

Onze gastheer en gastvrouw van de fantastische accommodatie waar we verbleven, “Podere Leccetro“, dachten actief met ons mee en wisten alsnog een oplossing te bedenken. We hebben hier met veel plezier gebruik van gemaakt , zodat we alsnog naar het concert konden.

toscane

De vriendelijkheid waarmee we geholpen zijn, is tekenend voor ons verblijf op Podere Leccetro. Een waar genot, uitstekende voorzieningen en omgeven door de natuur. De ligging is niet ver van Siena (18 km) en is een uitstekende basis om Toscane te ontdekken.

Ingezonden door: Karin Vorstenbosch-Zwankhuizen