Grotte di Castellana. Schoonheid van de natuur!

Grotte di castellana

De grotten di Castellana is een van de grootste attractie in Puglia (BA). De grotten zijn gelegen aan de voet van de Itria vallei een paar kilometer van Alberobelle, Cisternino en Polignano a Mare.

Grotte di Castellana

Grotte di Castallana

De grotten zijn zo’n 90 miljoen jaar geleden ontstaan en trekt van over de hele wereld vele toeristen. U kunt een tour door de grotten maken van 1 uur en van 2 uur. Dit kan wel verschillen van periode in het jaar. Het is ook mogelijk om met een Engelse gids mee te gaan. De tour gaat tot meer dan 60 meter onder de grond.

Grotte di Castelana

Grotte di Castallana

Met een gewone trap daal je eerst af naar beneden waar je uitkomt op een immens grote en hoge ruimte. Op deze plek wordt uitleg gegeven over de grotten en wat wel en niet mag wanneer we de grotten binnen gaan. We mogen de druipsteen niet aanraken.

Grotte di Castellana

Grotte di Castallana

In deze grotten vinden we Stalactieten (hangende vorm druipsteen), stalagmieten (de op de bodem gevormde druipsteen), druipstenen en fossielen. Gedurende honderden jaren zijn hier prachtige figuren ontstaan van druipsteen. Een kleurenspel en vormen van de natuur vinden we beneden in deze grotten. Hier en daar wordt er een figuur in gezien.

Grotte di Castellana

Grotte di Castallana


De temperatuur is aangenaam en niet heel erg koud. Het is wel handig om een vestje aan te doen. Hier en daar is het wel glad, dus is het verstandig om wel makkelijke schoenen aan te trekken.

Een wonder van de natuur onder de grond de moeite waard om te gaan bekijken wanneer je in Puglia op vakantie bent.

Grotte di Castellana Website