Het zuiden van Italie. Ontdek Napels!

Het zuiden van Italie

Ontdek het echte Italie!

Het zuiden van Italie
Napels is een charmante Italiaanse plaats gelegen aan de Middellandse zee. Op de achtergrond van de stad ligt de slapende vulkaan de Vesuvius. Deze vulkaan is misschien nog wel bekender dan de stad zelf. In 79 speelde zich een ramp af door een uitbarsting van de Vesuvius werd Pompeï bedolven onder het as. Vanuit Napels kan je Pompeï bezoeken, maar er is nog meer te beleven in deze typische Italiaanse stad.

Slenter door de straten van Napels
Het echte Italië ontdekken kan je het beste doen door te gaan wandelen. Napels heeft een prima openbaar vervoer verbinding, maar je kan het beste gewoon in het centrum beginnen met wandelen. De mooiste straat van de stad is Via Dei Tribunali. Dit smalle straatje zit vol met monumenten en kerken. Mocht je een liefhebber zijn van het bezoeken van kerken dan is Napels een aanrader. Langs deze straat kom je verschillende kerken tegen waar je gerust even naar binnen mag wandelen.

Meer informatie over o.a. San Francesco di Paola, Napoli Sotteranea, Castel dell’Ovo, Kerstfiguren kopen in Napels op de website van infobron