Italiaans bakboek van Sarena Solari

Italiaans bakboek van Sarena Solari

Italiaans bakboek van Sarena Solari

Sarena Solari stond op het Winter Evenement van Italie, Sapori d’Inverno

Niet alleen stond ze daar om haar culinaire reizen te promoten, La Mia Italia, maar ook haar boek. Dit wilde ik graag met de lezers van Italienu Delen.

Samenvatting

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari is het boek van de winnares van Heel Holland Bakt 2015. In dit bakboek deelt Sarena haar familiefavorieten, Italiaanse klassiekers en natuurlijk de spektakelstukken uit het tv-programma Heel Holland Bakt. Van baci di dami, een torta caprese met amandelen en chocolade, de karameltaart waarmee Sarena meesterbakker werd tot de 1001-nacht-finaletaart. Dit is bakken met Italiaanse passie!

Heel Holland bakt

Is een erg populair programma met een hoge kijkdichtheid. De winnares van het derde seizoen (2015), Sarena Solari, sprong er behalve met haar technieken ook uit met haar leuke recepten. Geboren in Italië, op haar zesde naar Nederland gekomen, keek ze tijdens vakanties de bakkunst af bij haar nonna (oma). Haar recepten hebben dan ook een onmiskenbaar Italiaanse oorsprong en vormen dus een leuke afwisseling met traditionele Nederlandse bakrecepten.

In dit bakboek bekende en minder bekende Italiaanse recepten voor koekjes en enkele toetjes, taarten (waaronder een bruidstaart), paastaarten, tulband, gevulde taarten en tussendoor een limoncinorecept. Diverse soorten brood, pizza, een hartige taart, een spectaculair briochebrood en afgesloten met de recepten van de toppers uit de wedstrijd die wat meer bakervaring vragen. De recepten zijn duidelijk en toegankelijk; ze worden allen kort toegelicht en vaak ook met een tip afgesloten. Aantrekkelijke foto’s: van Sarena en haar oma, Italiaanse stadsgezichten en uiteraard, heerlijk gebak. Met receptenregister.