Italiaanse ambassadeur. Andrea Perugini.

Andrea Perugini Ambassade van Italië.
Woensdag 15 juni 2016 heeft de nieuwe Italiaanse Ambassadeur Andrea Perugini een bezoek gebracht aan Paleis Noordeinde. Dit is de nieuwe ambassadeur van Italië die de komende vier jaar de ambassadeur zal zijn van de ambassade van Italië. De ambassade is gevestigd in Den Haag aan de Alexanderstraat.

italiaanse ambassadeur1

Vandaag kwam de Ambassadeur Andrea Perugini samen met zijn vrouw naar Paleis Noordeinde. Dit ging geheel volgens ceremonieel protocol. Rond tien uur vanmorgen begon de ceremonie. Allereerst kwamen de muziek korps en het militaire korps richting paleis Noordeinde lopen. Vervolgens namen deze korpsen rechts en links plaats voor het Paleis. Rechts van het paleis nam het muziek korps plaats en links van het paleis het militaire korps. Vervolgens kwamen de koetsen met daarin de Ambassadeur het Noordeinde oprijden. Deze stopte voor de hekken van het paleis. Nadat het gezelschap was uitgestapt begon het officiële protocol. Ze bleven bij de poort staan om te luisteren naar het Italiaanse volkslied.

ambassadeur italie

ambassadeur

Italiaanse ambassadeur arriveert Paleis Noordeinde

Na enige tijd ging het gezelschap naar binnen. Waar ze ontvangen werden door Koning Willem Alexander. In het half uur dat ze ongeveer binnen zijn heeft de ambassadeur van Italië Andrea Perugini de geloofsbrief van de President van Italië Sergio Mattarella overhandigd.

Voordat ze weer naar buiten kwamen arriveerde weer de korpsen om plaats te nemen voor het paleis. Na enkele minuten kwam de ambassadeur en het gezelschap weer naar buiten om vervolgens in de koets plaats te nemen om weer terug naar de Residentie te gaan.

Italiaanse ambassadeur

Italiaanse ambassadeur vertrekt uit Paleis Noordeinde

Italiaanse ambassadeur

Italiaanse ambassadeur vertrekt uit Paleis Noordeinde

Italiaanse ambassadeur

Italiaanse ambassadeur vertrekt uit Paleis Noordeinde

Andrea Perugini is op 27 maart 1958 geboren te Mogadishu (Somaliё). Aan de Universiteit van Milaan studeerde hij op 19 november 1981 af in de Politieke Wetenschappen.

Italiaanse Ambassade Italiaanse ambassade

Outlet