Italiaanse films. Nagenieten na de vakantie!

Italiaanse films

Net teruggekomen van vakantie en wil je nog even nagenieten. Ben je bijvoorbeeld in Verona geweest en wil je thuis nog nagenieten van de prachtige opera’s die in Verona worden opgevoerd.

Opera Exclusief – Arena Di Verona Giacomo Puccini & Giuseppe Verdi

italiaanse films
De zesde box uit deze serie met drie legendarische opera vanuit het Arena di Verona Festival met ster dirigenten Nello Santi en Daniel Oren. Zeffirelli’s interpretatie van “Madama Butterfly” is een meesterwerk in de traditie van de Italiaanse Opera.

De “Aida” onder productie van Gianfranco De Bosio is geliefd bij duizenden opera liefhebbers wereldwijd. Met sterren zoals de Italiaanse sopraan Fiorenza Cedolins, Marcelo Álvarez, Ruggero Raimondi en Maria Chiara is dit een hoog kwalitatieve verzameling van Italiaanse Opera’s.

Koop bij bol.com

The Last Victory Siena

De Palio in Siena gezien, nu nog even nagenieten met deze film.

paglio

The Last Victory is een film over de kleinste wijk van de Italiaanse stad Siena, die zich met hartstocht en passie inzet om de beroemdste paardenrace van de wereld te winnen: Il Palio. Een wedstrijd tussen tien wijken van de stad. Een race bestaande uit drie rondjes van in totaal tachtig seconden. In de wijk van de Civetta (Uil) kunnen alleen de ouderen zich nog de uitzinnige roes van de vorige overwinning herinneren, inmiddels 24 jaar geleden. Toch zet jong en oud zich jaar na jaar met ongekend fanatisme in. De film is een portret van een hechte en gesloten gemeenschap. Een saamhorige wijk met één groot doel: de Palio van dit jaar winnen. De film vertelt het kleinere persoonlijke verhaal van de verschillende hoofdpersonen terwijl ze zich voorbereiden op de race. Hun levenslot, verdriet, nostalgie en geluksmomenten. Hoofdpersoon van de film is Egidio, de 92-jarige nestor van de Civetta. Een vitale oude man met als grote wens om nog een keer, voordat hij sterft, zijn wijk te zien winnen. De 21-jarige Paolo zal de Palio voor het eerst als stalknecht meemaken. Hij vertegenwoordigt de jonge generatie wijkgenoten die nog nooit een overwinning heeft gezien. The last victory is een film over de saamhorigheid van een wijk die leeft tussen hoop en teleurstelling. De film laat zien hoe de race is ingebed in deze kleine maar hechte samenleving. Politiek, religie, traditie en bijgeloof zijn er allemaal mee verweven. Il Palio is niet slechts een evenement van één dag, het is een manier van leven.

Koop bij bol.com

La Grande Belezza

grade belezza

Jep Gambardella is een knappe man en een onweerstaanbare verleider. Een succesvol journalist die ooit een roman schreef die hem een literaire prijs en de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Nog altijd maakt hij deel uit van het mondaine leven in de stad Rome. Hij is er elke avond, op elk feestje, zijn scherpe geest wordt bejubeld en zijn gezelschap wordt opgezocht. Hij denkt echter met verbittering terug aan zijn gepassioneerde jeugdliefde en besluit na zijn 65e verjaardag het schrijven weer op te pakken en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven.

LA GRANDE BELLEZZA werd bekroond met zowel de Oscar als Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

Koop bij bol.com

Una via a Palermo
palermo

Rosa en Clara zijn met de auto op weg naar een bruiloft in Palermo. Tijdens een ruzie slaan ze een onbekende smalle zijstraat in en komen klem te staan tegenover een andere auto. Deze is tot de nok toe gevuld met een familie uit de buurt. Grootmoeder Samira zit aan het stuur. Beide auto’s weigeren te keren om de ander te laten passeren. In no-time is het incident aanleiding tot een ware volksopstand en het begin van een langdurige duel. De twee vrouwen weigeren te eten, drinken en slapen totdat de ander opgeeft.

Verrassende Italiaanse debuutfilm van theaterregisseur en schrijver Emma Dante over twee onverzettelijke vrouwen die letterlijk niet voor elkaar willen wijken. Een straat in Palermo is de arena, de omwonenden zijn de toeschouwers. De film won belangrijke Italiaanse filmprijzen op het Filmfestival van Venetië waaronder de Coppa Vulpi voor Beste Actrice (Elena Cotta).

Koop bij bol.com