Italiaanse koffie. Maak kennis met Boncaffe!

Italiaanse koffie
Boncaffe

Boncaffe

Italië en koffie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie kent het niet de heerlijke cappuccino ’s morgens om mee wakker te worden. Of de heerlijke espresso na het eten. In Nederland drinken wij de hele dag door cappuccino maar in Italië is dat eigenlijk niet de gewoonte. Zeker is het niet te gewoonte om na het avond eten een cappuccino te drinken. Het is beter om een espresso te drinken. Waarom doen ze dat zo omdat het beter is voor de vertering van het voedsel om geen zware warme drank te drinken met melk. Een espresso helpt bij de spijsvertering.

In Italië is het heel gewoon om even snel een espresso te halen aan de bar. Je drinkt dan staand even je espresso. Je wordt dan vaak verrast door de smaak van een overheerlijk espresso of cappuccino.

Italiaanse koffie

Italiaanse koffie. Boncaffe.

Ieder merk koffie kent zijn eigen tradities. We kennen natuurlijk allemaal Lavazza of Illy, maar er zijn nog andere goede merken die heerlijk van smaak zijn. Een koffie die ik onlangs heb geproefd is de koffie Boncaffe van Boncaffe. Tijdens de bellavita Awards in 2015 is hun product bezegeld met een award voor een ‘Oustanding’ product.

Bella vita Awards

Boncaffe is opgericht in 1979 in de provincie Catania. De koffie die ze maken is het resultaat van teamwerk, professionaliteit en liefde voor het vak.

Ze importeren direct de koffie uit Latijns Amerika en Afrika om er zeker van te zijn dat het de koffie is met het karakter waarmee ze de beste smaak koffie kunnen krijgen. Het roosteren van de koffie gebeurt handmatig volgens de Siciliaanse traditie.
Dit is een koffie met een zeer goede smaak. De smaak van de koffie blijft zeker nog een half uur in de mond hangen.

Diverse soorten koffie.
Un espresso wordt in een klein kopje geserveerd. Een goede espresso laat een goede smaak achter van koffie.
Un caffe doppio is een dubbele espresso
Un caffé macchiato is een espresso met een beetje koude melk erop. Het lijkt op een mini cappuccino.
Un caffè corretto is koffie met een sterke likeur zoals grappa of sambuca.
Un caffè lungo is geen dubbele espresso maar er wordt meer water door gelaten zodat de koffie wat slaper wordt.
Un caffè ristretto. Is het tegenovergestelde van een lungo. Deze koffie is dichter en sterker.
Un cappuccino. De bekendste Italiaanse koffie met koffie en warme melk.

verschillende koffie

De Outstanding Award Winnaar van Bellavita wil de rest van Nederland kennis laten maken met de voortreffelijke smaak van deze uitmuntende koffie. Deze voortreffelijke smaak ontstaat doordat de bonen langzaam in 15 tot 18 minuten geroosterd worden. Daarna wordt het handmatig verpakt waardoor de inhoud van de koffie optimaal blijft.

Bent u geïnteresseerd in deze uitstekende koffie voor uw bedrijf, dan kan ik u laten kennismaken met deze koffie. italienu@gmail.com Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

producten