Italiaanse Toestanden. Lees nu het vervolg van de humoristische belevingen!

Italiaanse

Toestanden vervolg

Het langverwachte vervolg is uit!

Italiaanse toestanden vervolg

In 2014 verscheen mijn boek Italiaanse Toestanden met daarin het verslag van onze belevenissen na onze emigratie naar Italië. De reacties waren enthousiast: „Vanaf de eerste pagina is het al meteen smullen”,„Prachtig hoe hij de Italiaanse toestanden omschrijft”, „Wat een geweldig boek!”

Nu is er het vervolg: nog eens een veertigtal humoristische belevenissen over het eten van pizza, het verlengen van een paspoort, het proeven van wijn, een misdadige dierenarts en nog veel meer. Met uitstapjes naar Le Marche en Sardinië, waar ook bijzondere Italianen te ontmoeten zijn.

Korte humoristische verhalen over het emigreren naar Italië en een vrolijke kennismaking met de gewoonten en gebruiken van de Italianen.

Over mafiose makelaars, Mussolini-achtige aannemers, louche loodgieters, Italiaanse burenruzies, misdadige dierenartsen, ziekenhuisavonturen, het leren drinken van wijn, het eten van pizza, theaterbezoek, truffelhonden en nog veel meer!

Inhoud

In 2008 emigreerde de auteur met man en hond naar het zonnige Italië om daar Bed & Breakfast Villa I Due Padroni te beginnen. Maar voor ze de eerste gasten konden ontvangen moesten er heel wat hordes genomen worden …

In 2014 deed Stef verslag van zijn belevenissen bij het kopen en verbouwen van een huis, het verkrijgen van een burgerservicenummer en een bankrekening, het inschrijven bij de gemeente en bij het ziekenfonds, het importeren van een auto en tal van andere zaken die tal van (bureaucratische) moeilijkheden opleverden. Deze problemen kwamen telkens op geheel Italiaanse wijze tot een oplossing, wat vaak tot gefronste Hollandse wenkbrauwen en hilarische taferelen leidde.

In 2016 verscheen het vervolg met nog meer humoristische verhalen over het dagelijkse leven in Italië.

Lees nu het vervolg en waan je in het Italiaanse leven in Italië.